Administraţia de la Washington luase în calcul publicarea acestui raport şi s-a arătat extrem de îngrijorată pentru eventualele consecinţe.
Pentru a contracara posibilele acţiuni antiamericane, Pentagonul a pus în alertă maximă de luptă toate trupele staţionate în regiunea mediterană şi cele din Golful Persic. De asemenea, securitatea tutoror ambasadelor americane din lume a fost fortificată.
Aşa cum se arată în raport, diverse tehnici au fost folosite în torturarea şi interogarea prizonierilor. Printre altele, aceştia erau dezbrăcaţi în pielea goală şi lăsaţi să zacă pe podeaua rece, erau împiedicaţi să doarmă şi înecaţi în găleţi cu apă. CIA nu a furnizat lista totală a acestor metode.
Potrivit documentului oficial, 28 de prizonieri au fost încarceraţi din greşeală.
Folosirea tehnicilor brutale de interogare conduc deseori la apariţia unor informaţii obţinute fraudulos, dar care pot la fel de bine să fie total eronate, după cum recunosc chiar ofiţerii CIA.
Reprezentanţii CIA s-au grăbit să precizeze că raportul privind activitatea sa este lipsit de fundament. Foştii ofiţeri CIA, care s-au retras din activitate, au creat un site, CIASavedLives.com, unde se apără operaţiunile Agenţiei. Siteul cu pricina a devenit rapid o sursă de propagandă care protejează comunitatea serviciilor de informaţii americane.
Secretarul de Stat american, John Kerry, a declarat că publicarea raportului privind metodele de interogare nu ar trebui să submineze încrederea americanilor în serviciile secrete. El a subliniat că agenţii CIA şi-au slujit cu credinţă patria, la fel cum fac diplomaţii şi militarii, riscând-şi viaţa pentru protejarea intereselor americane în lume şi pentru asigurarea siguranţei naţionale a SUA.