Antena 3 CNN Externe După dezbaterea de la CNN, Joe Biden a pornit în campanie în încercarea de a îndrepta situația

După dezbaterea de la CNN, Joe Biden a pornit în campanie în încercarea de a îndrepta situația

După dezbaterea de la CNN, Joe Biden a pornit în campanie în încercarea de a îndrepta situația
Joe Biden a plecat în campanie electorală după dezastrul de la dezbaterea televizată. Sursă foto. Antonio Masiello / Stringer / Getty Images
de Laura Dinu    |    28 Iun 2024   •   13:39

Președintele american în exercițiu Joe Biden şi-a reluat vineri campania electorală, cu sarcina dificilă de a îndrepta situaţia, după o dezbatere prezidențială care s-a întors, cel puțin ca formă, în avantajul rivalului său republican Donald Trump, informează AFP, citat de Agerpres

Însoţit de soţia sa, Jill Biden, democratul, în vârstă de 81 de ani, a pornit încă de joi seara spre Carolina de Nord pentru un miting electoral în acest stat din sud-estul SUA, despre care se crede că ar putea decide alegerile în favoarea sa în noiembrie.

Totodată, el va colecta fonduri la New York, iar apoi la Hamptons, o zonă de vacanță foarte modernă din apropiere.

Donald Trump, rivalul său de 78 de ani, va fi vineri la Chesapeake, în statul Virginia (centru-est).

Potrivit echipei sale de campanie, Trump va explica cum trebuie "combătute efectele președinției ratate" a rivalului său democrat, a cărui victorie în 2020 nu a acceptat-o niciodată.

Dacă Joe Biden spera să ia avânt în cadrul dezbaterii televizate de joi seara din Atlanta (Georgia, sud-est), opinia tuturor experților este că el a ratat această șansă.

În cadrul unei confruntări uneori de-a dreptul agresive, democratul a încercat să-şi prindă adversarul la colţ şi să-şi laude bilanţul, precum şi viziunea sa despre America.

Dar cuvintele sale au căzut adeseori în gol, din cauza unei elocvențe deosebit de confuze, ceea ce a readus în prim-plan îngrijorările legate de vârsta sa, inclusiv în cadrul Partidului Democrat.

Vicepreşedintele Kamala Harris însăși a recunoscut că Joe Biden a avut un debut "mai lent" în cursul dezbaterii, dar a terminat "în forţă".

Susţinătorii democratului Biden vor să creadă, cel puţin public, că până în noiembrie americanii vor uita această contraperformanţă în ceea ce priveşte aspectul formal al dezbaterii, pentru a se ralia, potrivit șefei echipei sale de campanie, Jen O'Malley Dillon, "viziunii pozitive şi victorioase" a democratului pentru viitor.

Kamala Harris, trimisă pe teren joi seară pentru a limita pagubele după dezbatere, se va duce vineri în Nevada, stat care va fi foarte disputat în noiembrie, și unde aceasta va efectua a cincea vizită de la începutul anului.

Democrata, în vârstă de 59 de ani, care face campanie energică în toată țara, va încerca să "pună în valoare miza alegerilor pentru alegătorii hispanici", potrivit unui comunicat de presă.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Patru pescari au murit după ce au băut dintr-o sticlă de pe fundul oceanului
x close