Antena 3 CNN Externe După ce Biden a anulat întâlnirea, Zelenski merge la Londra pentru discuții cu premierul Starmer și cu noul secretar general Mark Rutte

După ce Biden a anulat întâlnirea, Zelenski merge la Londra pentru discuții cu premierul Starmer și cu noul secretar general Mark Rutte

Zelenski la o masa rotunda cu Keir Starmer si Mark Rutte in timp ce Rutte aratra cu degetul spre el.
Zelenski a discutat cu Mark Rutte și cu Keir Starmer la Londra. Foto: Profimedia Images
de Adrian Dumitru    |    10 Oct 2024   •   13:02

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ajuns, joi, la Londra pentru discuții cu premierul Keir Starmer și cu noul secretar general al NATO, Mark Rutte, relatează The Guardian.

Guvernul de la Londra îl găzduiește pe președintele ucrainean după anularea de către Joe Biden a unei întâlniri programate în Germania, iar Zelenski își dorește din nou să-și convingă aliații occidentali să-i dea acordul de a ataca teritoriul Rusiei.

Zelenski urmează să se întâlnească, de asemenea, și cu președintele francez, cu prim-ministra italiană și cu cancelarul german, în următoarele 24 de ore.

Zelenski ar fi urmat să le prezinte planul său de victorie mai multor lideri occidentali, în Germania, în această săptămână, însă întâlnirea a fost anulată ca urmare a problemelor interne generate de uraganul Milton în SUA.

Organizatorii summit-ului au promis că el va fi reprorgramat, însă este neclar dacă el va mai putea avea loc înainte de alegerile prezidențiale americane din 5 noiembrie – o victorie la acestea a lui Trump ar putea duce la retragerea sprijinului american pentru Ucraina.

Zelenski l-a mai vizitat pe Starmer și la puțin timp după victoria acestuia în alegerile din iulie. În timpul acelei vizite, el a devenit priml lider străin de la Bill Clinton încoace care se adresează cabinetului britanic.

Purtătorul de cuvânt al guvernului britanic a reiterat că UK nu și-a schimbat atitudinea față de autorizarea Ucrainei pentru folosirea rachetelor Storm Shadow împotriva Rusiei.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close