Antena 3 CNN Externe O dronă a provocat panică la Moscova. Spaţiul aerian al capitalei ruse a fost închis temporar | Oficial ucrainean: "Așteptați-vă la mai multe atacuri!"

O dronă a provocat panică la Moscova. Spaţiul aerian al capitalei ruse a fost închis temporar | Oficial ucrainean: "Așteptați-vă la mai multe atacuri!"

O dronă a provocat panică, vineri dimineață, la Moscova.

X(Twitter)@Nexta_tv
Sursa foto: X(Twitter)@Nexta_tv
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Aug 2023   •   14:20

Potrivit Antena 3 CNN, aparatul fără pilot a fost semnalat zburând deasupra mai multor clădiri din oraș, înainte de a fi doborât de apărarea antiaeriană a capitalei ruse.

Primarul Serghei Sobianin a menționat, vineri, pe contul de Telegram că, în urma doborârii dronei, nu au existat victime sau pagube materiale importante. 

"Ca urmare a activării apărării antiaeriene, drona fost eliminată. Resturile au căzut în zona digului Karamișevskaia, fără să provoace avarii grave. Serviciile de urgență se află la fața locului", a precizat Sobianin.

Citește și: CNN a filmat armament american distrus pe frontul din Ucraina, la Orehov 

Incidentul a dus la închiderea temporară a spațiului aerian al capitalei ruse.

De asemenea, au fost suspendate zborurile pe aeroportul Vnukovo.

În ultima perioadă, armata ucraineană a intensificat atacurile cu drone asupra orașelor rusești, în timp ce operațiunile contraofensive se desfășoară lent în sud și est.

Oficial ucrainean: "Așteptați-vă la mai multe atacuri!"

Andrii Iusov, un purtător de cuvânt al serviciilor militare de informații din Ucraina, a declarat pentru Kyiv Post că locuitorii Moscovei ar trebui să se aștepte la mai multe atacuri și că apărarea antiaeriană rusă nu pare capabilă să își protejeze cetățenii.

"Având în vedere dinamica din ultimele luni, numărul, geografia și intensitatea, este logic să presupunem o creștere a atacurilor zilnice", a declarat oficialul militar ucrainean.

Potrivit acestuia, "conceptul de securitate este din ce în ce mai îndepărtat de locuitorii Moscovei" iar intensificarea atacurilor va fi de natură "să deschidă ochii"  locuitorilor capitalei ruse și să străpungă "barajul" propagandei de stat.

"Întreaga lume continuă să vadă că sistemul de apărare al Rusiei este ineficient, învechit și nu poate răspunde în mod adecvat provocărilor moderne", a spus purtătorul de cuvânt, citat de The Guardian.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close