Antena 3 CNN Externe Drogurile ar putea fi legalizate în Mexic

Drogurile ar putea fi legalizate în Mexic

Drogurile ar putea fi legalizate în Mexic
06 Aug 2010   •   13:22

Preşedintele Mexicului, Felipe Calderon, ar putea legaliza drogurile. Liderul mexican a început discuţiile pentru legalizarea stupefiantelor, în timp ce numărul victimelor războiului cu traficanţii a ajuns la aproximativ de 28.000, informează The Guardian.

?Este o dezbatere fundamentală. Trebuie să analizăm cu atenţie punctele pozitive şi cele negative ale acestui proiect de lege?, a declarat preşedintele mexican. Deschiderea lui Calderon către legalizarea drogurilor vine după ce violenţele provocate de luptele dintre membrii cartelurilor de droguri şi autorităţi au provocat un număr impresionant de victime.

?Legalizarea stupefiantelor ar pune capăt războiului cartelurilor de droguri. Acestea ar deveni un simplu produs, precum alcoolul sau ţigaretele?, a explicat Jorge Castaneda, fost ministrul al Afacerilor Externe şi un susţinător al proiectului de lege.

Autorităţile au fost nevoite să recunoască că numărul civililor ucişi în astfel de confruntări a crescut alarmant. Până recent, oficialii susţineau că mai mult de 90% dintre persoanele ucise fac parte din grupurile de traficanţi, iar restul din cadrul agenţiilor de securitate.

Propunerea de legalizare a drogurilor este sprijinită şi de trei foşti preşedinţi din America Latină, care au semnat un document de susţinere a acestui proiect de lege.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: lege droguri Mexic
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close