Antena 3 CNN Externe Drama tinerelor din Africa de Sud: Sunt căsătorite cu forța de familii ca să facă rost de mâncare

Drama tinerelor din Africa de Sud: Sunt căsătorite cu forța de familii ca să facă rost de mâncare

seceta in africa de sud
Potrivit ONU, Africa de Sud se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 100 de ani. FOTO: Getty Images
de Bianca Chirilă    |    19 Aug 2024   •   23:45

Tot mai multe familii din Africa de Sud, o regiune care se confruntă cu o secetă extremă, cauzată de fenomenul meteorologic El Nino, își obligă fiicele să se căsătorească pentru a primi la schimb hrană, potrivit unui raport al ActionAid, citat de euronews.com.

Milioane de oameni din Africa de Sud încearcă să facă rost de hrană, după ce fenomenul meteorologic El Nino a provocat o secetă extremă. Astfel, tot mai multe familii au fost forțate să-și căsătorească fiicele în schimbul alimentelor. 

Potrivit ONU, Africa de Sud se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 100 de ani. Experții spun că aproximativ 68 de milioane de oameni, 17% din populația regiunii, au nevoie acum de ajutor.

ActionAid a documentat modul în care seceta a afectat în mod disproporționat femeile, exacerbând inegalitățile existente.

Specialiștii atrag atenția că, pe măsură ce insecuritatea alimentară, dificultățile economice și instabilitatea socială escaladează, femeile devin victime.

„Toate economiile mele au fost folosite pentru a cumpăra mâncare. Dormim pe stomacul gol uneori. Trebuie să mergem pe distanțe foarte lungi pentru a găsi apă”, a povestit Joan, o femeie de 29 de ani din Zambia.

„Seceta are un impact semnificativ asupra fetelor, care sunt adesea căsătorite pentru a face rost de hrană”, a mai spus Emily, o fată de 19 ani din satul Siamuluwa, din Zambia.

„Nu primim niciun ajutor de la guvern. Dacă situația rămâne așa, cum vor supraviețui tinerele?”, a mai adăugat Nyaradzo, o tânără de 24 de ani din Zimbabwe. 

Experții trag un semnal de alarmă și solicită acțiuni imediate din partea guvernului pentru ca astfel de situații să nu se mai repete.

×
Subiecte în articol: Africa de Sud casatorie seceta el Nino
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close