Antena 3 CNN Externe Dramă la Zoo din Nurenberg. O ursoaică şi-a mâncat doi dintre pui (FOTO ŞI VIDEO)

Dramă la Zoo din Nurenberg. O ursoaică şi-a mâncat doi dintre pui (FOTO ŞI VIDEO)

Dramă la Zoo din Nurenberg. O ursoaică şi-a mâncat doi dintre
pui <font color=red>(FOTO ŞI VIDEO)</font>
09 Ian 2008   •   11:28

Un tragic incident a avut loc la grădina zoologică din Germania. Una dintre ursoaicele care a născut şi-a mâncat doi dintre pui. Giganticul urs polar pare o mamă grijulie care îşi duce atentă puiul. Vera iese din vizuina sa de la grădina zoologică din Nurenberg, cu puiul, de numai trei kilograme, prins de gât. Aceasta nu este, însă, o scenă de dragoste cum s-a crezut iniţial ci o dramă care implică natura primitivă a acestor animale. Câteva momente mai târziu, ursoaica Vera a început să-şi rotească puiul deasupra capului într-un mod ameninţător.

FOTOGRAFII CU URSOAICA VERA ŞI PUIUL EI

În momentul în care l-a abandonat în vizuină, îngrijitorii s-au grăbit să intre pentru a-l salva. O încercare asemănătoare a îngrijitorilor, de a lăsa ursoaicele să-şi crească singure puii, aşa cum se întâmplă în natură, s-a soldat în trecut cu un alt eşec, puii fiind mâncaţi de mama lor. Pentru a evita un incident asemănător, care a avut loc cu numai o zi în urmă, ingrijitorii de la grădina zoologică s-au grăbit pentru a intra în bârlog şi a salva puii ameninţaţi, scrie Daily Mail.

URSOAICA VERA ÎŞI TRANSPORTĂ PUIUL



Este însă evident (după cum se poate vedea şi în fotografii) că ursoaica Vera nu ştie cum să îi poarte de grijă puiului, ea aruncându-l prin grădina zoologică. Îngrijitorii au fost nevoiţi să îl hrănească cu biberonul pe puiul care a supravieţuit incidentului cu toate că anunţaseră iniţial că nu vor face acest lucru. În sălbăticie, puii care nu pot fi hrăniţi sunt adesea mâncaţi de mame, pentru a nu irosi proteinele, având în vedere faptul că aceste animale supravieţuiesc unor temperaturi de minus 20 de grade celsius.

Activiştii care luptă pentru drepturile animalelor au susţinut că ursuleţul Knut, care a fost abandonat de mama sa la naştere, ar trebui să fie lăsat să moară decât să fie crescut de oameni. Oficialii de la grădina zoologică s-au opus, însă, şi l-au hrănit cu mâna, ignorând ameninţările cu moartea ale extremiştilor.

Directorul adjunct al grădinii zoologice, Helmut Maegdefrau susţine că "dacă nu le lăsăm pe mame să exerseze creşterea puilor, ele nu vor învăţa niciodată cum să facă acest lucru. Dacă le tot controlăm, le deranjăm şi creştem posibilitatea de a se întâmpla ceva rău." Toată lumea speră ca puiul supravieţuitor să crească la fel de sănătos şi fericit ca şi Knut, acum în vârstă de un an.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close