Antena 3 CNN Externe Un veteran de război s-a căsătorit la ceremoniile din Normandia: „Iubirea nu este doar pentru tineri"

Un veteran de război s-a căsătorit la ceremoniile din Normandia: „Iubirea nu este doar pentru tineri"

Harold și Jeanne, în vârstă de 100 și 96 de ani, s-au întâlnit acum trei ani și s-au îndrăgostit

veteran de razboi
Dragostea nu are vârstă. Un veteran de război s-a căsătorit la 100 de ani: „Iubirea nu este doar pentru tineri"
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iun 2024   •   15:13

În vârstă de 100 de ani, Harold Terens, veteran din cel de-al Doilea Război Mondial, s-a căsătorit, sâmbătă, cu iubita sa în vârstă de 96 de ani, în Carentan, în apropierea plajelor D-Day din Normandia, Franța.

Originari din New York, cei doi s-au întâlnit în anul 2021 și s-au îndrăgostit.

„Dragostea nu este doar pentru tineri. Avem fluturi. Și avem parte și de puțină acțiune", a spus  Jeanne Swerlin, care a purtat o rochie lungă roz.

Sâmbătă seara, cei doi au fost invitați de onoare la o cină la Palatul Elysee din Paris, unde locuiește președintele Franței, Emmanuel Macron.

Citește și: Dragoste în vremea războiului: S-a căsătorit cu iubirea vieții ei într-un buncăr ucrainean, cu verighete din staniol

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Veteranul Harold Terens, membru al Forțelor Aeriene americane, a fost omagiat pe 6 iunie, la comemorarea a 80 de ani de la debarcarea în Normandia, operațiunea istorică a aliaților care a schimbat cursul războiului.

Două zile mai târziu, Harold și Jeanne și-au spus jurămintele în Carentan-les-Marais, în apropiere de plajele unde mii de soldați au murit, în acea zi din 1944.

La 6 iunie 1944, peste 150.000 de soldați aliați au invadat cinci plaje din Normandia, ocupate de Germania nazistă.

Ziua Z, în care și-au pierdut viața 4.000 de soldați aliați, a fost cea mai mare invazie navală, aeriană și terestră din istorie.

Terens s-a înrolat în 1942 și a fost trimis în Marea Britanie în anul următor, servind ca tehnician de reparații radio pentru o escadrilă de vânătoare P-47 Thunderbolt cu patru piloți. Toți piloții săi au murit în război, potrivit New York Post

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
„Aproape război civil”. Franța este în alertă, înaintea alegerilor de duminică
x close