Antena 3 CNN Externe Donald Trump sugerează că nu se va prezenta la dezbaterea cu Kamala Harris din 10 septembrie

Donald Trump sugerează că nu se va prezenta la dezbaterea cu Kamala Harris din 10 septembrie

Colaj Kamala Harris in stanga ?i Donald Trump in dreapta
Kamala Harris avansează consistent în statele cruciale în cele mai noi agregări de sondaje, în timp ce campania Trump încetineşte considerabil. Foto: Profimedia Images
de Adrian Dumitru    |    26 Aug 2024   •   08:41

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, actual candidat republican pentru un nou mandat neconsecutiv, a sugerat, duminică seară, că ar putea să nu se prezinte la dezbaterea de pe 10 septembrie agreată cu vicepreședinta Kamala Harris la postul ABC, relatează The Washington Post.

Trump acceptase invitația la dezbatere la începutul lunii, însă ieșirea din cursă a lui Joe Biden și schimbările radicale produse în sondaje în ultima lună par că îi provoacă lui Trump frică de o dezbatere directă cu candidata democrată.

„M-am uitat la ABC FAKE NEWS în această dimineață, și la interviul slabului reporter Jonathan Carl (K?), ridicol și tendențios, cu Tom Cotton (care a fost extraordinar!) și la așa-zisul lor panel de dușmani ai lui Trump și mă întreb – de ce aș dezbate eu cu Kamala Harris la acest post?”, a scris fostul președinte într-un mesaj pe rețelele sociale.

Dezbaterea de pe 10 septembrie a fost singura agreată de ambele campanii până acum, iar panica și frica lui Trump de această confruntare vin în condițiile în care fostul președinte se confruntă cu o prăbușire în sondaje.

Sondajele agregate ale WaPo de duminică arată un avans al vicepreședintei Harris de trei puncte în Wisconsin, de două în Pennsylvania și de sub un punct în Michigan. Toate cele trei sunt esențiale pentru campania democrată și ar putea să-i aducă lui Harris victoria chiar și fără alte state din 2020, precum Arizona sau Georgia.

Trump continuă să conducă la diferențe mici în statele din așa-zisul „Sun Belt”, cele relevante pentru această cursă fiind doar Arizona și Georgia, însă Harris continuă să obțină noi creșteri chiar și acolo.

Nu este prima oară când fostul președinte a sugerat că ar putea să nu se prezinte la dezbaterea ABC. La începutul lunii, el spunea că nu se va mai prezenta la dezbaterea din 10 septembrie, anterior programată să se desfășoare cu Biden, și că o va întâlni pe Harris doar pe 4 septembrie, la dezbaterea Fox News, post prietenos cu republicanii.

La începutul lunii, principalul reprezentant al campaniei Harris-Walz, directorul de comunicații Michael Tyler, declara că „dezbaterea despre dezbateri s-a încheiat”.

„Asumând că Donald Trump chiar se prezintă pe 10 septembrie să dezbată cu vicepreședinta Harris, guvernatorul Walz îl va întâlni pe JD Vance pe 1 octombrie, iar americanii vor avea o nouă oportunitate să o vadă pe Harris și pe Trump la dezbatere în octombrie”, declara Tyler, atunci.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close