Antena 3 CNN Externe Donald Trump spune că e „îndreptățit” să o insulte pe Kamala Harris: „Nu prea o respect”

Donald Trump spune că e „îndreptățit” să o insulte pe Kamala Harris: „Nu prea o respect”

Donald Trump vorbeste la microfon
Donald Trump se consideră „îndreptăți” să o insulte pe contrancadidata lui democrată, Kamala Harris. Foto: Getty Images
de Adrian Dumitru    |    16 Aug 2024   •   11:25

Candidatul republican la prezidențiale, fostul președinte Donald Trump, se consideră „îndreptățit” să o insulte și să o atace personal pe rivala lui democrată în alegeri, Kamala Harris, despre care spune că „nu o prea respectă”. Fostul președinte a spus din nou, fără să ofere nicio dovadă, că Harris „a încercat să-l bage la închisoare”, relatează Politico.

„Cred că sunt îndreptățit să o atac personal. Nu am prea mult respect pentru ea”, a declarat fostul președinte, adăugând și că este „foarte supărat” pentru că Harris „a folosit sistemul de justiție împotriva mea”.

„Ei vor să fiu cumsecade cu ei, dar ei nu sunt cumsecade cu mine. Vor să mă bage la închisoare”, a spus Trump, fără să ofere nicio dovadă pentru spusele lui.

Consilierii săi l-au sfătuit pe fostul președinte să renunțe la atacuri personale împotriva Kamalei Harris și să evite formulările conspiraționiste și inflamator-rasiste pentru la mitinguri.

Trump a fost sfătuit, de asemenea, să se concentreze mai mult pe critici de substanță, la adresa politicilor administrației Biden-Harris.

În timpul unei conferințe de presă la clubul său de golf din statul New Jersey, Trump a încercat să le urmeze sfaturile, însă nu s-a putut abține să nu exagereze și să nu folosească din nou teorii ale conspirației.

Trump susține că propunerile economice ale vicepreședintei Harris sunt un „plan Maduro”, revenind la atacurile obișnuite conform cărora Kamala Harris, una dintre cele mai centriste politiciene din țară, ar fi „de extremă-stânga”.

De asemenea, fostul președinte a numit „escrocherie” Legea Reducerii Inflației propusă de administrația Biden.

La mijlocul discursului său de 90 de minute, Trump a revenit la obișnuitele sale diatribe bizare despre „morile care ucid păsări”, despre greutatea camioanelor cu motor electric sau despre „cât de mare a fost publicul” la conversația lui cu Elon Musk de pe Twitter. Ulterior, Trump a numit-o din nou „comunistă” pe Kamala Harris.

„Kamala propune acum un control comunist al prețurilor. Vrea să avem prețuri controlate, iar dacă ar funcționa, aș fie de acord, dar nu funcționează. Efectul și impactul va fi chiar invers”, a mai spus fostul președinte.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close