Politologul rus Dmitri Kulikov a prezentat acest scenariu la postul TV Russia 1.
"Sunt sigur că în 2012 s-a luat decizia de a ne distruge. O decizie luată de același grup de care aparține Joe Biden. (Biden) a spus că Putin nu are dreptul să candideze pentru a fi reales, iar Putin i-a respins această cerere și totul s-a decis din acel moment.
Și ar fi funcționat, dacă nu ar fi intervenit Trump. Trump ne-a dat patru ani. Mulțumim foarte mult! A avut loc o 'defecțiune' care a durat patru ani", a spus Kulikov.
Meanwhile on Russian state TV: Political Scientist Dmitry Kulikov argued that Joe Biden has been trying to overthrow Putin since 2012. He claimed, Biden's plan to use Ukraine to destroy Russia might have worked—if not for Trump: "Trump gave us those 4 years. Thank you very much." pic.twitter.com/sAqCzvPeC8
— Julia Davis (@JuliaDavisNews) May 1, 2022
Asupra relațiilor lui Donald Trump cu Rusia și, în particular, cu președintele Vladimir Putin s-a speculat mult.
Trump își grațiază fostul consilier suspectat de simpatii pro-ruse
În 2019, Trump a făcut presiuni asupra președintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru ca acesta să pornească o investigație vizându-l, în final, pe Joe Biden.
Când Zelenski a refuzat, președintele american a blocat transferul a 400 de milioane de dolari către Ucraina, bani promiși anterior ca ajutor militar.
Acest incident a dus la o primă punere sub acuzare a lui Trump.
Apropiați ai lui Trump au avut legături cu Rusia în perioada alegerilor din SUA și ulterior.
Însuși Trump, în ultima parte a mandatului său la Casa Albă, l-a grațiat pe Michael Flynn, fostul său consilier pentru securitate națională, suspectat de simpatii pro-ruse.
Fost general, Flynn a pledat vinovat în 2017 pentru că a mințit FBI-ul cu privire la contactele sale cu ambasadorul Rusiei la Washington.
El a fost consilierul lui Trump până a izbucnit scandalul întâlnirii cu diplomatul rus.
Discuțiile secrete dintre Michael Flynn şi ambasadorul Rusiei la Washington, în decembrie 2016, înainte de învestirea lui Donald Trump, au fost punctul central al anchetei desfășurate ulterior de procurorul special Robert Mueller cu privire la o posibilă înțelegere secretă între echipa de campanie a candidatului republican și Moscova.