Antena 3 CNN Externe Donald Trump, reacție la atacul Iranului: "Lumea e în flăcări, iar Biden și Kamala ne duc spre al Treilea Război Mondial"

Donald Trump, reacție la atacul Iranului: "Lumea e în flăcări, iar Biden și Kamala ne duc spre al Treilea Război Mondial"

donald trump getty (4)
Donald Trump pretinde că "Iranul era sub un control total" în timpul mandatului său. Sursă foto: Getty Images
de A.I.    |    01 Oct 2024   •   21:54

Donald Trump, fostul președinte american, a încercat să speculeze politic în favoarea sa atacul cu rachete balistice lansat, marți seară, de Iran asupra Israelului, scrie presa internațională.

Potrivit republicanului, care se luptă să revină anul acesta la Casa Albă, "lumea arde și scapă de sub control".

„Nu avem niciun lider, nimeni nu conduce țara”, a postat Trump pe rețeaua sa, Truth Social.

„Avem un președinte inexistent, Joe Biden, și un vicepreședinte complet absent, Kamala Harris, prea ocupată cu strângerea de fonduri în San Francisco, un oraș pe care l-au distrus complet, ea și Gavin 'Newscum' ('noua secătură', formulare batjocoritoare la adresa guvernatorului Californiei, Gavin Newsom, n.r.)

Nimeni nu este la conducere și nici măcar nu este clar cine este mai confuz: Biden sau Kamala. Niciunul nu are idee ce se întâmplă”, a continuat el.

Republicanul a conchis, în mod fals, că pe când el era în funcție la Casa Albă, „Iranul era sub un control total”.

Iranul a anunțat "părțile internaționale" despre atacul din Israel

Iranul a informat „părțile internaționale” cu privire la amploarea și calendarul atacului asupra Israelului.

Informația provine de la un oficial al Departamentului american al Apărării, care a discutat cu Sky News Arabia înainte de atacul de marți seară.

SUA și-au exprimat anterior îngrijorarea cu privire la rachetele balistice ale Iranului, care pot ajunge în Israel în mai puțin de 15 minute.

Publicația americană Axios a scris că era de așteptat Iranul să atace Israelul cu rachete balistice, și nu cu drone sau rachete de croazieră, care sunt mai lente.

IDF a comunicat, marți seară, că majoritatea rachetelor iraniene au fost neutralizate cu ajutorul SUA, dar că au existat mai multe impacturi în centrul și sudul țării.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close