Antena 3 CNN Externe Donald Trump promite un răspuns “puternic” la cel mai recent test cu rachetă balistică din Coreea de Nord

Donald Trump promite un răspuns “puternic” la cel mai recent test cu rachetă balistică din Coreea de Nord

o_1b8sjfl1o1rp41njh1t5c1ahh13mb8.jpg
Foto: Facebook / Donald J. Trump
13 Feb 2017   •   22:44

Președintele american Donald Trump a declarat luni, în conferința de presa de după întrebederea cu premierul canadian Justin Trudeau, că situația din Coreea de Nord este “o problemă mare, mare”, de care Statele Unite se vor ocupă “puternic”.

Trump nu a dat detalii referitoare la cum are de gând să gestioneze această problemă, conform Wall Street Journal.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, duminică, a anunţat ministerul sud-coreean al Apărării, potrivit căruia este vorba de o "provocare"ce vizează să testeze administraţia preşedintelui american, Donald Trump, transmite AFP.

Potrivit acestuia, racheta a fost lansată în jurul orei locale 07,55, duminică (22,55 GMT sâmbătă), de la baza aeriană Banghyeon, situată în vestul Coreii de Nord, şi s-a îndreptat spre est, în direcţia Mării Japoniei (denumită de sud-coreeni Marea de Est - n.r.).

Racheta a parcurs circa 500 de kilometri iar apoi a căzut în mare, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministerului Apărării. "Tipul exact al acestei rachete balistice trebuie încă să fie determinat", a adăugat el.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close