Antena 3 CNN Externe Donald Trump: "Aş fi putut negocia cu Rusia să preia anumite zone din Ucraina"

Donald Trump: "Aş fi putut negocia cu Rusia să preia anumite zone din Ucraina"

Fostului președinte Donald Trump a declarat într-un interviu că ar fi luat în considerare posibilitatea de a lăsa Rusia să ia părți din Ucraina, ca parte a unui acord de pace între națiuni.

donald trump
Donald Trump: "Aş fi putut negocia cu Rusia să preia anumite zone din Ucraina" Sursa foto: Hepta | Abaca Press / AA/ABACA
de Ştefan Petrică    |    09 Mar 2023   •   21:03

Donald Trump a susținut că poate pune rapid capăt războiului în timp ce își dorește să fie ales din nou în 2024.

În interviu, el s-a lăudat cu faptul că Rusia nu ar fi îndrăznit să lanseze un atac în timpul președinției sale și a adăugat: "Aș fi putut negocia".

"În cel mai rău caz, aș fi putut face o înțelegere pentru ca Rusia să preia ceva, există anumite zone care sunt zone vorbitoare de limbă rusă, sincer, dar aș fi putut face o înțelegere.

Rusia a anexat porțiuni din estul Ucrainei și din peninsula Crimeea în 2014, cu doi ani înainte ca Trump să devină președinte, iar anul trecut a lansat o invazie mai amplă menită să răstoarne guvernul ucrainean de la Kiev.

Citește și: Donald Trump spune că are soluția pentru a opri războiul din Ucraina: "Nu-mi va lua mai mult de o zi"

Anexările și invazia au fost condamnate ca fiind ilegale de către comunitatea internațională, iar Ucraina spune că singurele condiții în care ar negocia ar fi dacă Rusia s-ar retrage de pe teritoriul său, potrivit Insider.

Anul trecut, Trump l-a lăudat pe Putin pentru că a fost "înțelept” în încercarea de a invada Ucraina și a declarat mari părți din ea "independente”, ca un preludiu al anexării ilegale a acesteia. 

×
Subiecte în articol: Donald Trump Război Ucraina Rusia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close