Antena 3 CNN Externe Donald Trump le-a făcut plângere laburiștilor britanici pe care îi acuză că o ajută ilegal pe Kamala Harris în campanie

Donald Trump le-a făcut plângere laburiștilor britanici pe care îi acuză că o ajută ilegal pe Kamala Harris în campanie

donald trump fost presedinte al sua
Donald Trump, candidatul republican la Preşedinţia SUA. Sursa foto: Getty Imagea
de Adrian Dumitru    |    23 Oct 2024   •   09:16

Donald Trump, fost președinte SUA și actual candidat republican, a făcut o plângere împotriva Partidului Laburist din Marea Britanie, acuzându-l că face campanie pentru Kamala Harris, după ce mai mulți activiști ai săi au călătorit în SUA pentru evenimente în cadrul campaniei democratei, relatează Politico.

Un angajat al partidului britanic a dezvăluit pe LinkedIn, săptămâna trecută, că aproape 100 de oficiali laburiști vor ajunge în SUA pentru a face campanie pentru democrați în mai multe state cheie, chiar înainte de alegerile prezidențiale din 5 noiembrie.

Partidul Laburist insistă, însă, că nu finanțează cheltuielile de cazare sau de călătorie pentru activiști. Legea americană prevede că voluntarii străini nu pot cheltui mai mult de 1.000 de dolari pentru a-i ajuta pe candidații din SUA.

Campania Trump a pus la îndoială, însă, afirmațiile făcute de laburiști într-o scrisoare formală la Comisia Electoral Federală, susținând că, de fapt, costurile sunt suportate de Partidul Laburist, iar asta încalcă legislația federală americană. 

„Cei care caută interferențe străine în alegerile noastre nu trebuie decât să se uite la această postare pe LinkedIn. Interferențele se văd cu ochiul liber”, a spus Gary Lawkowski, avocat pentru campania Trump, făcând trimitere la acuzații anterioare ale democraților față de implicarea rușilor în campania lui Trump.

„În ultima săptămână am marcat a 243-a aniversare a victoriei în fața forțelor britanice la Yorktown (bătălie din timpul războiului de independență al celor treisprezece colonii, în 1781 – n. red.), o victorie militară care a asigurat că Statele Unite vor fi independente politic de Marea Britanie. Pare că Partidul Laburist și campania Harris au uitat acel mesaj”, a continuat avocatul.

Guvernul Regatului Unit a insistat, în trecut, că activiștii laburiști fac voluntariat personal în SUA și că ajutorul lor pentru campania Harris nu reprezintă poziția sa oficială.

×
Parteneri
x close