Antena 3 CNN Externe Donald Trump, înfuriat de susținerea că regina Elisabeta a II-a îl considera „necioplit”: „Eram președintele ei preferat”

Donald Trump, înfuriat de susținerea că regina Elisabeta a II-a îl considera „necioplit”: „Eram președintele ei preferat”

Trump asculta ceva ce ii spune regina Elisabeta a II-a.
Donald Trump și regina Elisabeta a II-a, la vizita acestuia, pe când era președintele SUA, la Londra, în 2018. Foto: getty Images
de Adrian Dumitru    |    22 Aug 2024   •   21:19

Donald Trump a reacționat cu furie, joi, respingând ferm susținerea scriitorului Craig Brown, care a scris într-o biografie a reginei Elisabeta a II-a că suverana îl considera „necioplit” pe fostul președinte american, relatează Politico. În stilul său caracteristic, Trump a supralicitat spunând că era „președintele preferat” al reginei.

Cartea „A Voyage Around the Queen”, o nouă biografie scrisă de autorul britanic Craig Brown și serializată în Daily Mail în această săptămână, oferă un verdict dur pentru fostul preșdinte al SUA, care vorbește des de admirația sa pentru regretata suverană britanică.

„Pe parcursul domniei ei, Majestatea Sa a avut întâlniri cu numeroși lideri controversați, inclusiv cu Bashar al-Assad, cu Robert Mugabe, Idi Amin, Donald Trump, împăratul Hirohito sau Vladimir Putin”, scrie Brown.

„Se poate că nu le-a găsit compania plăcută, iar la plecarea lor, e posibil să fi și vorbit în mod discret despre acest fapt.

La câteva săptămâni după vizita președintelui Trump, de exemplu, i-a mărturisit unui oaspete la prânz ca i s-a părut «foarte necioplit» și că a deranjat-o în mod particular felul în care nu se putea abține să nu se uite peste umărul ei, în căutarea unui partener de discuție mai interesant”, a adăugat el.

Trump a întâlnit-o pe regina Elisabeta pentru prima oară în 2018, când a vizitat Londra. Atunci, britanicii au ieșit în stradă pentru a protesta față de vizita acestuia, inclusiv urcând pe cer un balon înfățișând o variantă caricaturală a lui Trump.

Trump a respins categoric afirmațiile lui Brown, pe care l-a numit „un nemernic”. 

„Habar n-am cine e autorul, dar lucrurile au stat fix invers. Am avut o relație grozavă cu regina. Ea m-a plăcut și eu am plăcut-o. Am stat ore întregi la o cină de stat. A fost o femeie fantastică. În fapt, cred că e regretabil că un astfel de nemernic poate să scrie un articol complet fals. Eu mereu am auzit opusul. Am auzit că eram președintele ei preferat și ați auzit-o și voi. O spunea unui număr mare de oameni”, a susținut fostul președinte american.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close