Antena 3 CNN Externe Donald Trump, găsit vinovat pentru 34 de capete de acuzare, în procesul "Stormy Daniels". Reacția fostului președinte american

Donald Trump, găsit vinovat pentru 34 de capete de acuzare, în procesul "Stormy Daniels". Reacția fostului președinte american

Donald Trump a fost declarat vinovat de către jurații din New York, în procesul plăților făcute către actrița de filme pentru adulți, Stormy Daniels.

de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Mai 2024   •   08:35

Procurorul districtului Manhattan a declarat cu mândrie faptul că Trump a fost judecat corect, bazat pe probe, ca orice alt cetățean care intră în Tribunal.

Cei 12 juraţi l-au declarat vinovat de falsificarea mai multor documente pentru a ascunde plata de 130.000 de dolari, cu care i-a cumpărat tăcerea actriţei de filme pentru adulţi Stormy Daniels.

Totuși, această decizie nu-l împiedică pe Trump să candideze pentru un nou mandat la Casa Albă.

Imediat după proces, președintele în funcție, Joe Biden, a făcut un apel către cetățeni să iasă la vot pe 5 noiembrie, pentru a-l ține pe Donald Trump departe de biroul oval. 

"A fost o rușine. A fost un proces măsluit de un judecător corupt și în conflict de interese. Este un proces măsluit. O rușine. Nu au vrut să ne dea o schimbare de locație. Eram la 5% sau 6% în acest district, în această zonă.

A fost un proces măsluit, rușinos, iar verdictul real va fi dat pe 5 noiembrie de către oameni, iar aceștia știu ce s-a întâmplat aici și toată lumea știe ce s-a întâmplat aici.

Sunt un om nevinovat. Eu lupt pentru țara noastră. Lupt pentru constituția noastră. Întreaga noastră țară este manipulată în acest moment", a spus fostul președinte american, după aflarea verdictului.

Juriul a luat această decizie după nu mai puţin de 11 ore de deliberări, împărţite pe două zile.

Donald Trump şi actriţa de filme pentru adulţi Stormy Daniels ar fi avut o aventură în anul 2006. Zece ani mai târziu, aflat în plină campanie electorală, cel ce avea să devină preşedintele Statelor Unite i-a plătit lui Daniels 130.000 de dolari pentru a se asigura că aceasta nu va divulga informaţiile către presă, astfel evitând un scandal.

Pentru a efectua această plată, Trump a falsificat o serie de documente. 

Imediat după pronunţare, manifestanţii anti-Trump adunaţi în afara tribunalului au început să scandeze. Pe partea cealaltă, cei mai înfocaţi susţinători ai lui Trump s-au strâns lângă proprietatea acestuia, pentru a-şi manifesta suportul faţă de fostul preşedinte.

"Nu schimbă lucrurile cu nimic. Nici nu ne gândim să nu votăm pentru președintele Trump", a spus un susținător.

După aflarea sentinţei, Donald Trump nu a ratat ocazia de a da vina pe contracandidatul său la prezidenţiale, Joe Biden, pentru cele întâmplate.

"Acest lucru a fost făcut de administrația Biden pentru a răni sau a afecta un adversar, un adversar politic. Și cred că este pur și simplu o rușine și vom continua să luptăm", a spus acesta.

Trump şi-a susţinut nevinovăţia până în ultimul moment. Acum, urmează să îşi afle sentinţa pe 11 iulie, cu patru zile înainte de convenţia republicană.

×
Subiecte în articol: Donalt Trump vinovați Stormy Daniels
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Marile publicații americane cer retragerea lui Biden din cursa prezidențială SUA
x close