Antena 3 CNN Externe Donald Trump, atac virulent la adresa republicanului care amenință să-l scoată din cursa prezidențială

Donald Trump, atac virulent la adresa republicanului care amenință să-l scoată din cursa prezidențială

Performanța sub așteptări a candidaților republicani la alegerile legislative desfășurate marți în SUA se răsfrânge puternic asupra lui Donald Trump.

Trump
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Noi 2022   •   17:14

Mulți dintre acești candidați au fost propulsați în cursa pentru Congres cu sprijinul direct al lui Trump, iar acum acesta din urmă trebuie să achite politic "nota de plată".

Fostul președinte a început cu câteva săptămâni în urmă să-l atace pe guvernatorul de Florida, Ron DeSantis.

Câștigător detașat în cursa electorală în care a fost reales, DeSantis este văzut de mulți lideri republicani drept o opțiune viabilă de candidat prezidențial în 2024, în condițiile în care pe 8 noiembrie s-a văzut limita capacității lui Trump de a atrage voturi pentru oamenii pe care i-a susținut.

Trump despre DeSantis: "Un guvernator mediocru cu PR excelent"

Deși susține că a votat cu DeSantins, fostul președinte îl califică pe acesta drept "un guvernator mediocru cu relații publice excelente".

Donald Trump spune că în timpul pandemiei de COVID guvernatorul republican "nu era nevoit să închidă statul, dar a făcut-o".

Nu în ultimul rând, el îi reamintește lui De Santis că în 2017 era "mort din punct de vedere politic" și că a ajuns acolo unde este în prezent datorită sprijinului acordat chiar de fostul președinte.

Donald Trump ar urma să-și anunțe pe 15 noiembrie decizia cu privire la cursa prezidențială din 2024.

Dacă va hotărî să candideze, Trump va trebui să se impună în competiția internă din partid, la care este posibil să ia parte și guvernatorul din Florida, pe valul succesului electoral din 8 noiembrie.

Președintele Joe Biden, care urmează să anunțe, el însuși, la începutul anului viitor, dacă va candida pentru un al doilea mandat, a comentat posibila bătălie dintre DeSantis și Trump. 

"Va fi distractiv de privit lupta dintre ei", a estimat Biden.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close