Antena 3 CNN Externe Donald Trump şi-a dezvăluit planurile la Conferinţa Acţiunii Politice Conservatoare: "Ce am început acum patru ani e departe de final!"

Donald Trump şi-a dezvăluit planurile la Conferinţa Acţiunii Politice Conservatoare: "Ce am început acum patru ani e departe de final!"

Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, a ţinut primul său discurs public după achitarea în cel de-al doilea proces de impeachment şi a reconfirmat influenţa pe care o are asupra Partidului Republican, relatează presa internaţională.

o_1evm9ns791ckumqip3eri1ncqb.jpg
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    01 Mar 2021   •   09:08

Fostul preşediinte, în vârstă de 74 de ani, a lăsat indicii clare că intenţionează să revină în prim-planul politicii americane, posibil chiar în postura de candidat prezidenţial.

În discursul rostit duminică, în Orlando, Florida, la Conferinţa Acţiunii Politice Conservatoare (CPAC), Trump a declarat că "incredibila călătorie pe care am început-o în urmă cu patru ani este departe de a se sfârşi".

"Ne-am adunat azi să vorbim despre viitor: al mişcării noastre, al partidului nostru, al iubitei noastre ţări", a spus el, respingând, totodată, speculaţiile că ar putea înfiinţa un nou partid, în numele căruia să candideze, din nou, la funcţia de preşedinte.

Trump: Să înfiinţăm un nou partid, ca să divizăm voturile şi să nu câştigăm niciodată?

"N-ar fi minunat? Hai să pornim un partid nou şi să scindăm voturile, astfel încât să nu câştigăm niciodată! Avem Partidul Republican. Se va unifica şi va fi mai puternic ca niciodată", a estimat Trump. 

Precizările fostului preşedinte vin în contextul în care un sondaj publicat recent peste Ocean arată că 46% dintre adepţii lui Trump l-ar urma şi l-ar vota, în cazul în care ar părăsi Partidul Republican şi ar înfiinţa o formaţiune politică nouă. 

În cadrul reuniunii CPAC, Trump, înconjurat de loialişti precum senatorul Ted Cruz, şi-a criticat succesorul, Joe Biden, despre care a transformat politica Statelor Unite de la "America în primul rând la America în ultimul rând".

×
Subiecte în articol: Donald Trump Partidul Republican
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close