Antena 3 CNN Externe Doliu naţional pentru Boris Elţîn

Doliu naţional pentru Boris Elţîn

Doliu naţional pentru Boris Elţîn
24 Apr 2007   •   18:09

Rusia îşi ia rămas bun de la primul preşedinte post-sovietic. Boris Elţîn va fi înmormântat la Moscova, miercuri, când preşedintele Putin a decretat zi de doliu naţional. Trupul neînsufleţit al lui Elţîn a fost depus la o catedrală de lângă Kremlin. Sute de oameni s-au grăbit să-i aducă un ultim omagiu primului preşedinte post-sovietic. Boris Elţîn a încetat din viaţă, luni, la 76 de ani. Medicul său a declarat că starea sa de sănătate era foarte gravă.

Preşedintele rus Vladimir Putin, care i-a succedat în funcţie lui Bors Elţîn în 1999, a decretat miercuri zi de doliu naţional. Mai mult, actualul lider de la Kremlin şi-a amânat discursul anual în faţa Parlamentului. Boris Elţîn va fi înmormântat, miercuri, în cimitirul unei mănăstiri din Moscova, unde sunt înhumaţi artişti şi oameni de ştiinţă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, va participa, miercuri, la funeraliile ce se vor organiza la Moscova pentru fostul preşedinte al Federaţiei Ruse, Boris Elţîn, a anunţat Direcţia pentru relaţii publice a Camerei Deputaţilor. Bogdan Olteanu va conduce delegaţia României din care mai fac parte chestorul Camerei Deputaţilor, Miron Ignat, senatorul PSD Ilie Sârbu şi secretarul de stat la Ministerul Afacerilor Externe, Anton Niculescu.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close