Antena 3 CNN Externe Doliu naţional în Cehia: Mii de oameni i-au adus un ultim omagiu lui Vaclav Havel

Doliu naţional în Cehia: Mii de oameni i-au adus un ultim omagiu lui Vaclav Havel

Doliu naţional în Cehia: Mii de oameni i-au adus un ultim omagiu lui Vaclav Havel
Foto: VideoNews
21 Dec 2011   •   21:25

Doliu naţional în Cehia unde mii de oameni au prezentat un ultim omagiu lui Vaclav Havel. Sicriul din lemn a fost purtat pe străzile capitalei Praga şi urmat de văduva lui Vaclav Havel, membri ai familiei fostului şef de stat şi prietenii săi apropiaţi. Înmormântarea primului preşedinte al Cehiei şi artizanul revoluţiei de catifea din 1989 va avea loc vineri.

În aplauzele locuitorilor capitalei Cehiei, trupul neînsufleţit al fostului şef de stat, Vaclav Havel, a fost purtat din biserica Anna din centrul capitalei, acolo unde a fost depus duminică, prin oraş, până la Castelul din Praga.

Amplasat în interiorul unui vehicul funerar împodobit cu două coroane de flori, sicriul din lemn a fost urmat de văduva lui Vaclav Havel, Dagmar Havlova şi membri ai familiei fostului şef de stat. 600 de militari, cu drapele istorice, au însoţit sicriului până la intrarea în Castel.

Trupul neînsufleţit al artizanului revoluţiei de catifea a fost purtat pe un afet de tun tras de 6 cai negri, care se va îndrepta spre Castel, sediul oficial al preşedinţiei, unde sicriul va fi expus în Sala Vladislas a Palatului Regal.

Drapelele au fost coborâte în bernă în toată ţara. Decretat luni de Guvern, doliul va dura până vineri, ziua funeraliilor lui Vaclav Havel.

 


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close