Antena 3 CNN Externe Doi soți au vândut cu 150 de euro o mască africană veche care valora, de fapt, patru milioane de euro

Doi soți au vândut cu 150 de euro o mască africană veche care valora, de fapt, patru milioane de euro

Doi octogenari francezi au găsit o mască africană veche în podul casei. Cuplul a vândut obiectul la un magazin de second hand, cu 150 de euro, fără ca cei doi să știe ce greșeală colosală fac.

masca africana ngil
Doi soți au vândut cu 150 de euro o mască africană veche care valora, de fapt, patru milioane de euro Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    21 Dec 2023   •   11:10

La scurt timp, comerciantul de la magazinul second hand a obținut o uriașă din vânzarea măștii africane: patru milioane de euro.

După cum relatează Corriere, la aflarea veștii, cei doi octogenari, cuplul Fournier, au încercat să obțină despăgubiri de la magazinul second hand, însă judecătorul nu a decis să le garanteze nicio despăgubire.

Povestea a avut loc în Franța. Obiectul în cauză este o mască africană "Ngil", realizată de poporul Fang din Gabon și, se pare, că este una dintre singurele 10 din lume.

Masca, care datează din secolul al XIX-lea, a fost probabil achiziționată "în circumstanțe necunoscute", în jurul anului 1917 de către René-Victor Edward Maurice Fournier, guvernator colonial francez și bunicul reclamantului.

Tribunalul din Alès, din sudul Franței, a decis că foștii proprietari ai artefactului "nu au dat dovadă de diligență în aprecierea corectă a valorii istorice și artistice a proprietății", potrivit stiridiaspora.ro.

Nu au fost înșelați, potrivit judecătorului: au fost pur și simplu nesăbuiți. Totuși, familia Fournier a spus că va face recurs.

×
Subiecte în articol: soti masca africana
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close