Antena 3 CNN Externe Doi morți și 11 răniți într-o explozie puternică la fabrica Toyota din Bologna, chiar cu o zi înainte de o grevă pentru condiții sigure

Doi morți și 11 răniți într-o explozie puternică la fabrica Toyota din Bologna, chiar cu o zi înainte de o grevă pentru condiții sigure

masina de pompieri italieni
Din primele cercetări se pare că explozia de la fabrica Toyota de la Bologna a pornit de la un compresor, iar în acel moment în fabrică se aflau la serviciu 300 de persoane. Sursa foto: Getty images (poya cu caracter ilustrativ)
de N.B.    |    24 Oct 2024   •   12:37

Doi oameni au murit și 11 au fost răniți după o explozie care avut loc miercuri la o fabrică Toyota din Bologna. Tragedia s-a produs chiar cu o zi înainte de o grevă anunțată, pentru a se trage un semnal de alarmă cu privire la măsurile de siguranţă la locul de muncă.

Victimele sunt doi angajați italieni în vârstă de 37 și 34 de ani. Dintre cei 11 răniţi, doi se află în stare gravă la spital, relatează Corriere della Sera.

Din primele cercetări se pare că explozia a pornit de la un compresor, iar în acel moment în fabrică se aflau 300 de persoane. 

Martorii povestesc că lumina s-a stins brusc şi s-a auzit un zgomot puternic, astfel încât mulţi au crezut că era vorba despre un cutremur.

La fabrica de la Bologna se produc motostivuitoare, care sunt apoi vândute în întreaga lume. Explozia iniţială și prăbușirile ulterioare, pe lângă uciderea a două persoane și rănirea altor unsprezece, au distrus din temelie depozitul din sectorul logistic, unde lucrau câteva zeci de angajați în acel moment.

Chiar astăzi era planificată o grevă care să tragă un semnal de alarmă cu privire la măsurile de siguranţă la locul de muncă. Greve au existat şi în trecut, în care lucrătorii cereau măsuri de siguranţă sporite şi condiţii mai bune de muncă.

Astăzi pompierii și carabinierii se vor întoarce la fabrică pentru investigații ulterioare și pentru a strânge probe utile care să îi ajute la reconstituirea evenimentelor şi cauzelor tragediei.

 

×
Parteneri
x close