Ion Galaţchi şi Dragoş Musteaţă declară că nu au fost obligaţi să arboreze steagul. Însă, aceştia nu vor sau nu pot să furnizeze numele persoanelor care le-au sugerat să facă acest lucru.
Tineri au spus că scopul acţiunii lor a fost ca "oamenii să înţeleagă că clădirea e cucerită şi să nu mai aibă loc vărsări de sânge".
Interesant este faptul că numele celor doi nu apar în lista cu persoanele reţinute în urma protestelor, publicată sâmbătă de Ministerul moldovean de Interne.
"Am ajuns la concluzia că ar trebui să instalăm un steag pe Preşedinţie, pentru ca masele să înţeleagă că ăsta nu e un obiect de distrus, trebuie să se oprească. Noi ne-am înţeles şi am urcat sus, cu doi reprezentanţi, pare-mi-se, de acolo, din poliţie sau nu ştiu cine erau, am urcat sus şi am instalat steagul", povesteşte Galaţchi.
În momentul în care a fost întrebat a cui a fost iniţiativa, el a răspuns: "Asta eu nu ţin minte. Ştiu că a venit o inţiativă sau din public sau de undeva, ştiu că a fost o iniţiativă, dar anume concret persoana nu ştiu cine a fost".
Şi cel de-al doilea tânăr a fost zgârcit în explicaţii. "A fost o persoană din protestatari care într-un fel mi-a insuflat ideea. Am preluat ideea şi am cizelat-o şi mi-am dat seama că poate să limpezească, să liniştească masele de oameni", a declarat Musteaţă.
Pe 7 aprilie, zeci de mii de persoane au protestat faţă de rezultatele alegerilor parlamentare. Protestele au degenerat în violenţe, iar sediile Preşedinţiei şi Parlamentului au fost devastate.
Antena3.ro