Antena 3 CNN Externe Doi copii britanici suferă de un sindrom care îi face să semene cu vampirii

Doi copii britanici suferă de un sindrom care îi face să semene cu vampirii

Doi copii britanici suferă de un sindrom care îi face să semene cu vampirii
Foto: www.dailymail.co.uk
10 Noi 2010   •   11:00

Se feresc de lumina Soarelui, au doi colţi în faţă, dar nu au nici o legătură cu lumea vampirilor. Este vorba despre doi copii din Marea Britanie, care suferă de un sindrom rar ce îi face să semene cu personajele din filmul Twilight.

Simon, de 13 ani, şi George, de 11 ani, s-au născut cu sindromul denumit Displazie Ectodermaă Hipohidrotică, de care suferă numai 7.000 de oameni din întreaga lume. Copiii nu au glande sudoripare, neputând să transpire eficient, motiv pentru care se feresc de sursele de căldură, relatează Daily Mail.

Persoanele afectate de HED nu au o dentiţie normala, ci un numar mic de dinţi ascuţiţi. Pielea este palidă, cu porţiuni de culoare mai închisa în jurul ochilor, iar glandele sudoripare sunt absente sau există în număr foarte redus.

Bolnavii nu pot transpira ca să-şi regleze temperatura corpului, fiind expuşi riscului de supraîncălzire. În consecinţă, pot avea mari probleme atunci când fac febră sau când sunt expuşi la surse de căldură.

Boala nu poate fi vindecată, însă poate fi ţinută sub control prin protecţie anti-solară şi o temperatură ambientală care să nu supraîncălzească corpul.

Mai dificila însă, este adaptarea socială. Cei doi băieţi suferă foarte tare din cauza glumelor pe care colegii le fac pe seama lor. "Oamenii sunt oribili", susţine Simon. "Copiii râd de înfăţişarea noastră, însă adevăraţii noştri prieteni ne considera chiar cool", a spus George.



 

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close