Antena 3 CNN Externe Documente WikiLeaks: Mahmoud Ahmadinejad a fost pălmuit de un comandant militar

Documente WikiLeaks: Mahmoud Ahmadinejad a fost pălmuit de un comandant militar

Documente WikiLeaks: Mahmoud Ahmadinejad a fost pălmuit de un comandant militar
Foto: indyposted.com
04 Ian 2011   •   13:01

Mahmoud Ahmadinejad a fost pălmuit de un comandant militar, în ianuarie 2010, arată documente dezvăluite de WikiLeaks şi citate de ediţia online a New York Times. Preşedintele Iranului ar fi fost agresat în timpul unei reuniuni tensionate pentru găsirea metodelor de reprimare a protestelor postelectorale.

Incidentul a avut loc în cursul unei reuniuni a Consiliului Suprem de Apărare Naţional, la două săptămâni după uciderea mai multor protestatari, fiind descris într-un mesaj diplomatic american trimis la Washington de ambasada americană din Azerbaidjan în februarie 2010.

Potrivit unor surse iraniene, Ahmadinejad a fost pălmuit de Mohammad Ali Jafari, comandantul Gardienilor Revoluţiei. Se pare că preşedintele Iranului sugerase că unele dintre măsurile restrictive impuse presei ar trebui relaxate.

Ahmedinejad ar fi declarat că "lumea se simte sufocată", sugerând acordarea unor drepturi sociale şi personale suplimentare, moment în care Mohammed Ali Jafari s-a enervat şi a spus: "Vă înşelaţi! Dumneavoastră aţi creat această dezordine! Iar acum vreţi să daţi mai multă libertate presei?!". În plus, Jafarli l-ar fi pălmuit pe Ahmadinejad.

Site-ul WikiLeaks, specializat în dezvăluirea de documente secrete, a publicat un set de peste 250.000 de note diplomatice. Acţiunea este considerată "un atac la adresa comunităţii internaţionale" de către Departamentul de Stat american.

 

×
Subiecte în articol: mahmoud ahmadinejad wikileaks
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close