Antena 3 CNN Externe "Doctorul Morţii", cel mai temut criminal de război, se ascunde în Chile

"Doctorul Morţii", cel mai temut criminal de război, se ascunde în Chile

"Doctorul Morţii", cel mai temut criminal de război, se ascunde în Chile
10 Iul 2008   •   10:03

Aribert Heim, cel mai căutat criminal de război al regimului nazist, se ascunde în Chile, informează Centrul Simon Wiesenthal, citat de BBC. ?Doctorul Morţii? ar fi ales statul sud-american pentru că fiica sa locuieşte acolo. Reprezentanţii centrului au ajuns în America şi îl caută pe medic. Efraim Zuroff, directorul biroului din Israel al Centrului Simon Wiesenthal, aflat în drum spre Chile, spune că se simte tot mai aproape de Heim.

Cercetările celor de la Simon Wiesenthal au fost îngreunate, pe parcursul timpului, de piste false şi declaraţii mincinoase. Fiica doctorului, de 64 de ani, spunea că tatăl ei a murit în 1993, în Argentina. Nu a apărut niciodată un certificat de deces, iar copiii nu şi-au revendicat niciodată averea estimată la aproape un milion de euro, ce a rămas în conturile din Europa.

Aribert Heim este cunoscut în istorie pentru cruzimea deosebită cu care îi ucidea pe evrei. Efectua operaţii şi amputări fără anestezic, pentru a testa rezistenţa la durere a pacienţilor. Injecta în inimile victimelor substanţe precum pretrolul, apa sau fenol pentru a observa cum reacţionează aceştia la ?tratament?.

315.000 euro sunt oferiţi pentru informatii care ar putea ajuta la prinderea lui Heim. Dacă este în viaţa, are 94 de ani.

Sursă foto: www.postager.com

Antena3.ro


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close