Antena 3 CNN Externe Doctorii avertizează: Testele de fertilitate nu sunt un bun indicator în privinţa planningului familial

Doctorii avertizează: Testele de fertilitate nu sunt un bun indicator în privinţa planningului familial

Doctorii avertizează: Testele de fertilitate nu sunt un bun indicator în privinţa planningului familial
20 Oct 2009   •   11:07

Femeile nu ar trebui să se bazeze pe testele de fertilitate pentru a afla cât timp mai au la dispoziţie în vedera întemeierii unei familii, avertizează specialiştii citaţi de The Guardian.



În prezent sunt disponibile o serie de teste, care le-ar indica femeilor nivelul de fertilitate, însă doctorii sunt de părere că le-ar putea oferi false speranţe în privinţa şanselor din viitor pentru procreere.

Cele mai multe analizează hormonii din sânge sau urina, reflectând în acest fel cantitatea de ovule de care ar dispune o femeie. Specialiştii în fertilitate spun însă că testele oferă doar o parte a întregului tablou, asta pentru că nu arată calitatea ovulelor şi nici nu detectează o serie de probleme care ar putea afecta şansele unei femei de a avea copii.

?Îngrijorarea cu privire la aceste teste se referă la faptul că, deşi pot fi de ajutor, pot induce foarte uşor în eroare. Astfel pot oferi speranţe false, lucru valabil dacă trompele uterine sunt blocate ori partenerul are o calitate îndoielnică a spermei?, a spus Stuart Lavery, un ginecolog din spitalul londonez Hammersmith.

În timp ce doctorii le-au sugerat femeilor să fie atente în privinţa viitorului plănuit pe baza testelor de fertilitate, ei susţin, totuşi, că acestea ar trebui să fie efectuate standard ca parte a consilierii pacientului.

?Aceste teste ar putea să le ajute pe femeile care urmează un tratament IVF, dar asta nu înseamnă că toate femeile trebuie să se grăbească în a le cumpăra. Ele nu spun nimic despre şansele reale pe care le are o femeie să rămână însărcinată pe cale naturală?, a adăugat doctorul Stuart Lavery.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close