Antena 3 CNN Externe Dmitri Medvedev, furios după sancțiunile americane: "Le cer tuturor rușilor să se mobilizeze și să le facem viața un iad, fără reguli"

Dmitri Medvedev, furios după sancțiunile americane: "Le cer tuturor rușilor să se mobilizeze și să le facem viața un iad, fără reguli"

Dmitri Medvedev
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iun 2024   •   15:45

Dmitri Medvedev le-a cerut, joi, rușilor să se mobilizeze pentru a provoca "daune maxime" societăților și infrastructurii occidentale, ca răzbunare pentru sancțiunile tot mai dure impuse Moscovei de către SUA și aliații săi, notează presa internațională.

"Trebuie să le răspundem. Nu doar autoritățile, statul, ci tot poporul nostru, în general. La urma urmei, ei, SUA și aliații lor de doi bani, ne-au declarat un război fără reguli!", a scris Medvedev pe canalul său Telegram, care are peste 1,3 milioane de urmăritori.

"În fiecare zi trebuie să încercăm să le facem un rău maxim acelor țări care au impus aceste restricții. Să le vătămăm economiile, instituțiile și conducătorii lor. Să facem astfel încât să fie afectată bunăstarea cetățenilor lor, încrederea lor în viitor", a adăugat el.

Oficialii occidentali au avertizat deja în legătură cu activitățile de război hibrid derulate de Moscova în țările din vestul continentului, inclusiv cu privire la unele incendii suspecte.

De asemenea, opt state, între care România, au cerut limitarea mișcărilor diplomaților ruși în Uniunea Europeană.

Kremlinul, care a declarat că ia în calcul represalii la adresa SUA după ultimele sancțiuni americane, și Ministerul de Externe de la Moscova au respins acuzațiile de sabotaj în Occident ca fiind false.

Dmitri Medvedev, a cerut, la rândul lui, intensificarea războiului informațional împotriva Occidentului.

"Ei țipă că noi recurgem la știri false? Haideți să le transformăm viețile într-un coșmar, în care nu pot distinge ficțiunea sălbatică de realitățile zilei, răul infernal de rutina de zi cu zi", a răbufnit el.

În linie cu cele anunțate de șeful său, Vladimir Putin, săptămâna trecută, Medvedev vrea, de asemenea, ca Rusia să-i înarmeze pe inamicii Occidentului.

Această revărsare de nervozitate pe rețelele sociale vine după ce noile sancțiuni americane au determinat Bursa din Moscova să oprească de la tranzacționare dolarul și moneda euro și i-au panicat pe moscoviți, care au dat fuga să-și retragă banii de la bancomate, de teama unei crize de lichidități.

Sancțiunile americane anunțate miercuri vizează orice instituție financiară străină care are de-a face cu economia de război a Rusiei.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close