Antena 3 CNN Externe Dispută între Ahmadinejad şi rectorul Universităţii Columbia

Dispută între Ahmadinejad şi rectorul Universităţii Columbia

Dispută între Ahmadinejad şi rectorul Universităţii Columbia
25 Sep 2007   •   07:20

Cuvinte grele pentru preşedintele Iranului la Universitatea Columbia. Rectorul universităţii i-a spus acestuia că se comportă ca un "dictator meschin şi crud". Mahmud Ahmadinejad s-a apărat şi a jucat cartea dreptului la libera exprimare, pe care ţara sa este acuzată că îl încalcă. Preşedintele Iranului a apărut relaxat în faţa sutelor de studenţi prezenţi la reuniune. A zâmbit chiar, atunci când rectorul Universităţii Columbia, Lee Bollinger, a lansat un adevărat atac la adresa lui.

Printre subiectele aduse în discuţie s-a numărat problema drepturilor omului în Iran. În centru s-a aflat însă disputa stârnită de Ahmadinejad, care a negat, în urmă cu câteva luni, existenţa Holocaustului şi a cerut ştergerea de pe hartă a Israelului.

?Când veniţi într-un loc ca acesta, deveniţi pur şi simplu ridicol. Adevărul este că Holocaustul este cel mai dezbătut eveniment din istoria omenirii?, a spus rectorul Universităţii. Ahmadinejad a ripostat şi a susţinut chiar că nu a negat niciodată existenţa Holocaustului.

Liderul de la Teheran a parat îndrăzneţ o întrebare referitoare la tratamentul inuman aplicat homosexualilor în Iran, replicând: ?În Iran nu avem homosexuali, ca în ţara voastră. Nu avem aşa ceva. În Iran nu avem un astfel de fenomen. Nu ştiu cine v-a spus că avem aşa ceva?.

Ahmadinejad a ţinut piept şi întrebărilor incomode puse de membrii Clubului american de Presă, dar şi de reporterii agenţiei Associated Press. Autorităţile din New York continuă să fie în stare de alertă. Mii de persoane s-au adunat în faţa sediului Naţiunilor Unite şi a Universităţii Columbia, pentru a protesta faţă de prezenţa liderului iranian în Statele Unite.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close