Antena 3 CNN Externe Discuţiile privind Kosovo se pot suspenda până la toamnă

Discuţiile privind Kosovo se pot suspenda până la toamnă

Discuţiile privind Kosovo se pot suspenda până la toamnă
04 Iul 2007   •   12:28

Discuţiile privind o decizie în legătură cu viitorul statut al provinciei Kosovo vor fi suspendate temporar în perioada verii, urmând să reînceapă din septembrie, a declarat marţi un oficial din partea Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est, Goran Svilanovic.

“N-ar trebui să fie mare agitaţie în perioada verii, cel puţin nu public. Ne putem aştepta ca discuţiile serioase să înceapă din luna septembrie, asta dacă nu vor fi incidente în regiune”, a declarat oficialul pentru televiziunea sârbă B92.

Svilanovic a subliniat că declaraţiile liderilor kosovari sunt motiv de îngrijorare pentru că denotă neliniştea şi nervozitatea etnicilor albanezi cu privire la amânarea unei decizii privind statutul acestei provincii. “Dacă se va întâmpla ceva dramatic în Kosovo, răspunderea o vor purta toţi responsabilii aflaţi acolo, în special NATO”, a spus el.

Declaraţiile oficialului sârb vin după ce marţi premierul kosovar Agim Ceku a declarat, referindu-se la o posibilă independenţă a regiunii, că albanezii preferă calea diplomatică, “însă dacă vedem că nu există speranţă, claritate, efort sau certitudinea unei decizii, atunci vom fi nevoiţi să acţionăm noi înşine”, a spus Ceku.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close