Antena 3 CNN Externe Discursul preşedintelui afgan întrerupt de zgomot de focuri de armă

Discursul preşedintelui afgan întrerupt de zgomot de focuri de armă

Discursul preşedintelui afgan întrerupt de zgomot de focuri de armă
09 Sep 2007   •   13:59

Preşedintele afgan, Hamid Karzai, şi-a întrerupt brusc un discurs şi a fost escortat de la o ceremonie oficială după ce s-au auzit mai multe focuri de armă. În cele din urmă s-a stabilit că zgomotele nu erau focuri de armă ci pietre. Zeci de afgani au protestat nemulţumiţi că nu au fost lăsaţi să intre pe stadionul din Kabul unde Karzai îşi susţinea discursul.

Preşedintele afgan, Hamid Karzai, se afla la Kabul pe un stadion, unde susţinea un discurs pentru a marca împlinirea a şase ani de la uciderea liderului militar al alianţei antitalibane afgane. În timpul alocuţiunii, Karzai a fost întrerupt de una dintre gărzile sale de corp, pentru că se auzeau zgomote similare unor focuri de armă. Un oficial guvernamental a cerut publicului să rămână calm, pentru că zgomotele auzite nu au fost focuri de armă, ci pietre aruncate de cei care nu au reuşit să intre pe stadion.

25.000 de oameni se aflau pe stadion în acel moment, inclusiv membri ai guvernului precum şi diplomaţi străini. Preşedintele Karzai a fost ţinta mai multor tentative de asasinat, de-a lungul anilor, din care a scăpat. Violenţele s-a intensificat în Afganistan în ultimele luni. Potrivit unui raport, numai în perioada ianuarie-aprilie 2007, s-au comis peste 100 de atentate sinucigaşe.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close