Antena 3 CNN Externe Directorul Executiv Greenpeace: Am greşit când am spus că gheaţa arctică se topeşte în două decenii (VIDEO)

Directorul Executiv Greenpeace: Am greşit când am spus că gheaţa arctică se topeşte în două decenii (VIDEO)

Directorul Executiv Greenpeace: Am greşit când am spus că gheaţa arctică se topeşte în două decenii (VIDEO)
20 Aug 2009   •   21:06

Directorul executiv al Greenpeace, Gerd Leipold, a admis că organizaţia pe care o reprezintă a exagerat atunci când a afirmat că gheaţa arctică va dispărea până în 2030, informează bighollywood.breitbart.com. Greenpeace a precizat acest lucru într-un comunicat de presă făcut public la data de 15 iulie. ?Sunt necesare măsuri urgente deoarece gheaţa arctică se topeşte? - acesta era semnalul tras de comunicatul de la jumătatea lunii trecute. Potrivit acestuia, din pricina încălzirii globale gheaţa arctică se va topi în două decenii.

Chestionat ?la sânge? de jurnalist BBC Stephen Sackur, în cadrul emisiunii ?Hardtalk?, Gerd Leipold, vicepreşedintele Greenpeace a declarat că afirmaţia organizaţiei pe care o reprezintă este eronată: ?Nu cred că se va topi până în 2030. Este posibil ca aceasta să fi fost o greşeală?, a declarat el.

Sackur a precizat că afirmaţia este incorectă din două motive. În primul rând gheaţa arctică are suprafaţa de 1,6 milioane de kilometri pătraţi cu grosimea de 3 kilometri în mijloc, şi, de-a lungul istoriei, a supravieţuit unor perioade mult mai calde decât cea pe care o traversăm acum.

Reporterul BBC l-a acuzat pe Leopold şi Greenpeace de faptul că lansează ?informaţii care induc în eroare? şi utilizează ?exegerarea şi alarmismul?.

Faptul că Leopold a admis că Greenpeace a lansat astfel de informaţii eronate, reprezintă o situaţie jenantă pentru organizaţie, care a fost acuzată în repetate rânduri de alarmism, însă a insisat întotdeauna că se bazează pe ştiinţă atunci când fac astfel de afirmaţii.

Totuşi, Leipold a apărat metodele utilizate de organizaţie, explicând că prin astfel de practici emoţionale Greenpeace încearcă doar să atragă atenţia oamenilor din întreaga lume asupra acestor probleme.

Leipold a spus mai târziu în cadrul aceleiaşi emisiuni BBC că este urgent nevoie să se oprească creşterea economică din Statele Unite şi din întreaga lume. El a subliniat faptul că, dacă ritmul anual de creştere economică de 3-8% nu scade, clima va avea serios de suferit.

?Va trebui să ne îndreptăm către un altfel de concept în privinţa creşterii economice. Stilul de viaţă al bogaţilor din lume nu este un model demn de urmat. Dacă iei costul acestui stil de viaţă şi îl înmulţeşti cu un miliard de oameni şi cu o populaţie în continuă creştere la nivel mondial, ajungi la rezultate cu adevărat înfricoşătoare?, a mai spus Leipold.



Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close