Antena 3 CNN Externe Directorul BBC cere eliberarea ziaristului

Directorul BBC cere eliberarea ziaristului

Directorul BBC cere eliberarea ziaristului
12 Apr 2007   •   21:20
Fâşia Gaza. Directorul general al BBC, Mark Thompson, aflat în Orientul Mijlociu, a cerut eliberarea jurnalistului britanic răpit. Alan Johnston a fost capturat acum o lună, iar eforturile autorităţilor palestiniene şi britanice de a-l elibera au rămas până acum fără rezultat. Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas dispune însă de informaţii credibile. Acesta spune că Johnston este ''bine şi sănătos''. Aflat la Ramallah, directorul general al BBC, Mark Thompson, a cerut într-o conferinţă de presă eliberarea jurnalistului britanic. Autorităţiile palestiniene şi reprezentanţii noul Guvern de Uniune Naţională i-au promis tot sprijinul pentru găsirea corespondentului răpit.

Alan Johnston, originar din Scoţia, a fost răpit la un punct de control din Gaza City, pe 12 martie. De atunci, nu a apărut nici un semn de viaţă din partea lui şi nici o revendicare din partea răpitorilor lui.

Răpirile de occidentali sunt destul de frecvente în Gaza, însă nici unul dintre străini nu a fost ţinut captiv atât de mult. Cel puţin 12 jurnalişti străini şi angajaţi ai diverselor companii occidentale străine au fost răpiţi de militanţi în Gaza, în cursul ultimului an. Fără nici o excepţie, au fost eliberaţi, după ce au revendicat sume de bani.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close