Antena 3 CNN Externe Diplomele sportive româneşti recunoscute în UE

Diplomele sportive româneşti recunoscute în UE

Diplomele sportive româneşti recunoscute în UE
08 Iun 2007   •   20:18

Comisia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale din Parlamentul European a adoptat propunerile eurodeputatului Monica Iacob-Ridzi (raportor din partea PPE-DE) privind rolul sportului în educaţie şi care vizează includerea profesiilor şi diplomelor ce se pot obţine în domeniul sportului în Cadrul European de Calificări. ?Sportul este un domeniu cu un mare potenţial pentru crearea de noi locuri de muncă. Prin recunoaşterea reciprocă a calificărilor, contribuim la mobilitatea din Uniunea Europeană şi la un nivel mai ridicat de ocupare a forţei de muncă?, a afirmat, în cadrul comisiei, Monica Iacob-Ridzi.

Europarlamentarul român a propus, de asemenea, ca acele cluburi sportive care colaborează cu şcoli şi universităţi să beneficieze de facilităţi din partea statului şi a Uniunii Europene. În acest sens, raportul întocmit de Iacob-Ridzi cere Comisiei Europene să iniţieze programe cu finanţare comunitară, pentru o creştere a numărului acestor parteneriate.

Monica Iacob-Ridzi a fost numită raportor al PPE-DE pe rolul sportului în educaţie la începutul lui aprilie. Propunerile europarlamentarului au venit în urma consultărilor cu principalii actori europeni şi naţionali; raportul final a fost votat în Comisia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale. Pe baza raportului, Comisia Europeană va publica o Carte Albă, care va stabili programele şi modalităţile de finanţare pentru realizarea propunerilor Parlamentului European.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close