Antena 3 CNN Externe Diplomatul român, presupusul autor al accidentului rutier mortal din Singapore, s-ar afla în România

Diplomatul român, presupusul autor al accidentului rutier mortal din Singapore, s-ar afla în România

Diplomatul român, presupusul autor al accidentului rutier mortal din Singapore, s-ar afla în România
04 Ian 2010   •   22:46

Ministerul român al Afacerilor Externe nu comentează noile informaţii apărute în presă în legătură cu accidentul în care a fost implicată o maşină a ambasadei României din Singapore. Oficialii români au anunţat că aşteaptă rezultatele finale ale anchetei interne. Între timp, presa din Singapore susţine că presupusul autor al accidentului, Silviu Ionescu, se află în România.

Presa din Singapore susţine că oficialul român Silviu Ionescu s-a întors în România pentru că nu se consideră vinovat de incidentul de acum 3 săptămâni.

Un nou martor ocular, citat de presa din Singapore, afirmă că un bărbat, aflat în maşina ambasadei României, a fost văzut certându-se cu o tânără asiatică înaintea producerii accidentului din 15 decembrie, soldat cu moartea unei persoane şi rănirea gravă a alteia. Potrivit martorului, bărbatul din maşină semăna cu însărcinatul cu afaceri al României la Singapore, Silviu Ionescu.

Presa din Singapore condamnă şi lipsa de reacţie a autorităţilor române în cazul presupusului accident provocat de oficialul român. Jurnanaliştii din micul stat insular spun că Guvernul de la Bucureşti ignoră petiţia online semnată de peste o mie de români din Singapore care cer o mai mare cooperare cu anchetatorii. Oamenii se tem că incidentul îi va pune pe românii din Singapore într-o lumină nefavorabilă.

În data de 15 decembrie, însărcinatul cu afaceri al României în Singapore, Silviu Ionescu, a raportat furtul maşinii reprezentanţei. Autoturismul a fost găsit într-un cartier industrial, după ce fusese implicat într-un accident soldat cu rănirea a trei persoane, dintre care una a murit la spital. Un taximetrist a declarat ulterior că l-ar fi transportat pe diplomatul român din zona unde a fost găsită maşina, şi că l-a auzit pe acesta când a telefonat la poliţie şi a anunţat furtul.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close