Antena 3 CNN Externe Diplomaţii tunisieni răpiţi la Tripoli sunt în stare bună

Diplomaţii tunisieni răpiţi la Tripoli sunt în stare bună

atac-islamist-la-consulatul-tunisiei-din-tripoli-zece-functionari-au-fost-rapiti-310063.jpg
Foto:.middleeasteye.net
13 Iun 2015   •   20:27

Cei zece angajaţi ai consulatului tunisian răpiţi în capitala Libiei sunt în siguranţă şi s-a intrat în contact cu răpitorii, a anunţat sâmbătă ministrul de interne din guvernul autoproclamat al acestei ţări, relatează Reuters.
 
Tunisia a anunţat vinei că un grup armat a pătruns în consulatul de la Tripoli şi a răpit zece angajaţi. Majoritatea diplomaţilor au părăsit Tripoli după ce facţiunea numită Fajr Libya a preluat controlul asupra orașului şi şi-a numit propriul guvern vara trecută.

"Sunt în contact cu grupul care i-a răpit pe angajaţii tunisieni şi sperăm că vor fi eliberaţi în curând", a declarat Mohamed Shaiteer. "Sunt în stare bună", a adăugat el.

Nimeni nu a revendicat răpirea, dar în Libia există un puternic climat de tensiune între două guverne rivale şi facţiunile lor armate care își dispută controlul — una la Tripoli şi cealaltă în estul ţării, recunoscută de comunitatea internaţională.

Grupuri înarmate au răpit în trecut diplomaţi şi cetăţeni egipteni, iordanieni și tunisieni, în tentativa de a forţa eliberarea unor militanţi libieni deţinuţi în ţările de origine ale ostaticilor.

Autorităţile tunisiene l-au arestat luna trecută pe Walid Kalib, membru al Fajr Libya. Joi, un tribunal libian a refuzat să-l pună în libertate pe Kalib, care va fi judecat pentru răpire în Tunisia.

 

×
Subiecte în articol: Libia
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close