Antena 3 CNN Externe Un diplomat american a fost găsit mort în camera unui hotel din Kiev. Ușile erau încuiate pe dinăuntru

Un diplomat american a fost găsit mort în camera unui hotel din Kiev. Ușile erau încuiate pe dinăuntru

Un diplomat american a fost găsit mort în camera unui hotel din Kiev. Ușile erau încuiate pe dinăuntru
Autopsia medico-legală a diplomatului american nu a fost încă efectuată | Sursa foto: Hilton.com
de Andreea Ştefan    |    27 Iun 2024   •   14:32

Un diplomat american a fost găsit mort, marți, în hotelul Hilton din Kiev, a relatat publicaţia Ukrainska Pravda, citând surse din cadrul poliţiei ucrainene.

Pe 25 iunie, trupul neînsuflețit al unui reprezentant al Ambasadei SUA în Ucraina a fost descoperit în hotelul Hilton. Conform surselor polițienești citate de publicația respectivă, pe corpul său nu au fost găsite urme de violență, indicând că decesul ar fi survenit din cauze naturale.

„Putem confirma decesul unui angajat al guvernului SUA aflat sub autoritatea şefului misiunii diplomatice americane din Kiev", citează Ukrainska Pravda o sursă de la ambasada Statelor Unite din Ucraina, potrivit Agerpres.

Departamentul de Stat american a transmis „condoleanțe sincere familiei și prietenilor colegului nostru", subliniind că nu poate oferi mai multe detalii din motive de confidențialitate.

Potrivit unor surse media ucrainene, ușile camerei în care a fost găsit trupul neînsuflețit al diplomatului, al cărui rang nu a fost specificat, erau încuiate pe dinăuntru, conform postului de televiziune ucrainean Kanal24.

Autopsia medico-legală nu a fost încă efectuată, iar corpul a fost ridicat în grabă de reprezentanți ai ambasadei americane, conform aceleiași surse.

Media de la Kiev sugerează că diplomatul ar fi avut un nivel ridicat de colesterol, deși nu se precizează sursa acestei informații. Adâncind misterul, Iuri Șveț, fost spion KGB și actual analist în SUA, a declarat pe canalul său de YouTube că defunctul ar fi avut legături cu serviciile speciale.

×
Subiecte în articol: diplomat Kiev
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un actor care participa la FITS a fost găsit inconştient, în centrul Sibiului
x close