Antena 3 CNN Externe Dick Cheney îl acuză pe Obama de anchetă politică

Dick Cheney îl acuză pe Obama de anchetă politică

Dick Cheney îl acuză pe Obama de anchetă politică
31 Aug 2009   •   16:20

Fostul vicepreşedinte american Dick Cheney, un critic puternic al actualei administraţii Obama, a atacat decizia procurorului general american Eric Holder de a ancheta dacă CIA a abuzat de suspecţii de terorism în timpul preşedinţiei lui Bush .
"Cred că este un gest politic scandalos ce va afecta puternic, pe termen lung, capacitatea noastră de a putea convinge oamenii să accepte slujbe dificile, să ia decizii dificile fără a trebui să se teamă ce ar putea spune viitoare administraţie despre aceasta," declara Cheney pentru Fox News.
De asemenea, Liz Cheney, fiica fostului vicepreşedinte declara pentru ABC că administraţia Bush a verificat modul cum erau trataţi suspecţii şi nu a găsit motive pentru a acuza oficiali CIA.
"Am mai achetat acest lucru anterior. Acum deschidem un caz ce este în mod evident o anchetă politică într-un moment când avem nevoie de CIA să se menţină concentrată pe menţinerea în siguranţă a naţiunii" , declara aceasta.
Dick Cheney aprecia că preşedintele se ascunde în spatele procurorului general.
"El este în vacanţă, iar procurorul său general face ceva ce preşedintele a spus acum câteva luni că nu va face", declara Cheney. Presa americană aminteşte în schimb că liderul de la Casa Albă a declarat în repetate rânduri că decizia îi aparţine procurorului general Holder, iar Obama nu a lăsat să se înţeleagă că ar prefera să nu se deschidă un dosar.

Într-un limbaj dur, Cheney l-a acuzat pe Obama că stabileşte un "precedent groaznic" deoarece permite o ?analiză intensă partizană şi politizată a administraţiei anterioare."
Acesta s-a declarat ofensat de anchetă şi şi-a exprimat dubiile legate de capacităţile liderului american.
"Am dubiii serioase legate de politicile sale. Dubii serioase în special legate de nivelul la care înţelege şi este pregătit să facă ce trebuie pentru a apăra naţiunea."
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close