Antena 3 CNN Externe Diaspora Locul de muncă plătit cu aproape 3.000 de euro la care nu se înghesuie nimeni:”Aș accepta și începători, le dăm chiar și banii înainte”

Locul de muncă plătit cu aproape 3.000 de euro la care nu se înghesuie nimeni:”Aș accepta și începători, le dăm chiar și banii înainte”

Un român din Italia oferă salarii de aproape 3.000 de euro, însă nu se înghesuie nimeni să se angajeze. Antreprenorul spune că oferă toate condițiile, iar programul de lucru e unul lejer. Chiar și așa, forța de muncă e greu de găsit.

bani profimedia images
Locul de muncă plătit cu aproape 3.000 de euro la care nu se înghesuie nimeni:”Aș accepta și începători, le dăm chiar și banii înainte” Sursa foto: Profimedia Images
de Roxana Mihăiescu    |    05 Noi 2023   •   15:56

Florin Lisaru este un român care și-a deschis o afacere în Italia. Bărbatul deține o companie de transport mărfuri cu peste 30 de de camioane și 25 de șoferi angajați, cu sediul la Piacenza, în nordul țării.

Cea mai mare problemă este lipsa angajaților. Florin susține că a pierdut aproximativ 80.000 de euro de la începutul anului, din cauza faptului că nu a găsit șoferi, și astfel, nu a putut să-și onoreze contractele.

”Aș accepta și începători, dar să aibă dorința de a învăța, să fie serioși. Le dăm chiar și banii înainte. Dar sunt din ce în ce mai puțini cei cu care se poate lucra. Unii vin și-mi spun că vor să stea o lună, apoi să plece. E o nebunie totală, o criză care a început acum un an și devine din ce în ce mai presantă. Am căutat la început în Italia, apoi și în România”, a mărturisit Florin Lisaru, notează rotalianul.com.

Citește și: O categorie de români ar urma să primească bani în plus la salariu, dacă lucrează în weekend

Antreprenorul oferă salarii cuprinse între 2200 și 2800 de euro, însă, chiar și așa, angajații sunt greu de găsit. Florin Lisaru susține că birocrația este un alt factor care îi strică planurile, asta pentru că, de la momentul în care cineva se înscrie la școală și până primește atestatul, poate să treacă și un an.

„Camioanele mele se întorc toate seara la garaj. Avem baie, bucătărie, service. Munca nu e multă, câteodată este de condus trei sau patru ore pe zi. Noi nu îi punem pe șoferi la curse extenuante. Iar salariile sunt între 2200 și 2800 de euro, așa cum prevede contractul național. Dacă se întâmplă, rareori, să doarmă un șofer pe drum, are asigurată cazarea, 30 de euro pe noapte“, a mai spus bărbatul. 
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close