Antena 3 CNN Externe Diaspora Protestele au trecut de graniţele ţării. Sute de oameni s-au adunat la Paris, Londra şi în alte mari oraşe din toată lumea

Protestele au trecut de graniţele ţării. Sute de oameni s-au adunat la Paris, Londra şi în alte mari oraşe din toată lumea

diaspora.jpg
Foto: Agerpres
05 Noi 2015   •   08:12

Protestele au trecut de graniţele ţării. Sute de oameni s-au adunat la Paris, Londra şi în alte mari oraşe din toată lumea. 

 
Cei mai mulţi s-au organizat pe reţelele de socializare şi au protestat în semn de solidaritate cu victimele din ţară. Toţi spun că vor ieşi în stradă şi în zilele următoare.
 
Aproximativ 200 de români au manifestat în centrul Parisului, pe esplanada Trocadero din apropiere de turnul Eiffel. 
 
După ce au aprins lumânări, au intonat imnul naţional şi s-au rugat pentru victimele de la clubul Colectiv, ei au scandat unele din lozincile protestelor din România.
 
Şi la Londra, zeci de români s-au adunat pentru a cere schimbarea clasei politice din ţară.
 
Câteva sute de oameni au ieşit în stradă şi la Chişinău, pentru un marş de solidaritate cu mitingurile din România. Ei au descris corupţia ca "un cancer care cauzează toate nelegiuirile". 
 
În faţa ambasadei României, manifestanţii au aprins lumânări şi au ţinut un minut de reculegere în memoria victimelor de la clubul Colectiv. S-au îndreptat apoi spre sediul Procuraturii Generale, unde au scandat lozinci de protest faţă de corupţia din Republica Moldova. 
 
Iar în Germania, la Frankfurt, românii au aprins lumânări în memoria victimelor.
 
În zilele următoare sunt programate acţiuni de protest şi la Atena, Madrid, Viena. Mulţi români aflaţi în aceste oraşe şi-au anunţat deja participarea pe reţelele de socializare.

×
Subiecte în articol: Proteste în România paris Londra proteste
Parteneri
x close