Antena 3 CNN Externe Diaspora O româncă a furat sute de mii de euro după ce i-a înlocuit cu bancnote din Uzbekistan. Metoda ei, Rip Deal, devine tot mai populară printre tâlhari

O româncă a furat sute de mii de euro după ce i-a înlocuit cu bancnote din Uzbekistan. Metoda ei, Rip Deal, devine tot mai populară printre tâlhari

O româncă, care se dădea drept reprezentanta unui om de afaceri italian, a cerut 200.000 de euro pentru a acționa ca intermediar în vederea achiziționării unui imobil scos la vânzare în Budapesta, folosind numere de telefon englezești și italiene.

diplomat bani
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    09 Aug 2021   •   17:37

Metoda înșelătoriei pe care românca a pus-o în scenă în capitala Ungariei se numește Rip Deal, iar femeia nu era la prima faptă de acest fel.

Românca de 43 de ani a stabilit o întâlnire cu agentul imobiliar pentru data de 3 decembrie la un cabinet de avocatură din oraș, unde trebuia să demonstreze că deține aproximativ echivalentul în euro a 70 de milioane de forinți.

Banii au fost apoi puși într-un plic, pe care l-a pus în geantă aproape din greșeală, dar pe care l-a returnat aproape imediat, spunând că tranzacția se va face abia la final.

La scurt timp după aceea, femeia a plecat în grabă, ceea ce i-a făcut pe avocat și pe proprietarul imobilului să devină suspicioși, așa că au deschis plicul, moment în care au avut parte de o mare surpriză.

În geantă se aflau bancnote uzbece cu o valoare mult mai mică, întrucât 200 de somi uzbeci valorează aproximativ cinci forinți.

Agentul imobiliar a alergat după femeia care deși se urcase într-un taxi, a putut fi reținută până la sosirea poliției, conform știridiaspora.ro

Cei 200.000 de euro au fost găsiți într-un compartiment ascuns din geanta femeii, care fusese folosită pentru a face un schimb de plicuri greu detectabil ochiului.

Metoda Rip Deal constă în crearea unui mediu luxos și afișarea unei bogății opulente.

Astfel, victimele cad în capcana întinsă de infractori și schimbă bani reali pe bani falși sau pe valuta inferioară, fiind impresionați de bunăstarea "partenerilor de afaceri".

×
Subiecte în articol: Ungaria budapesta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close