Antena 3 CNN Externe Diaspora Michael Douglas, despre imigranţi: „Pe şantierele din Londra am auzit vorbindu-se doar în limba română“

Michael Douglas, despre imigranţi: „Pe şantierele din Londra am auzit vorbindu-se doar în limba română“

1 minut de citit Publicat la 12:56 08 Noi 2016 Modificat la 12:56 08 Noi 2016
michael douglas fb.jpg
Foto: Facebook

Michael Douglas (72 de ani) a acordat un interviu pentru CNN în care a abordat şi tema imigraţiei, precizând că, trecând pe lângă mai multe şantiere în construcţie din Londra, a auzit vorbindu-se doar în limba română. Actorul american a continuat prin a spune că imigranţii acceptă meserii pe care mulţi dintre cetăţenii ţării respective nu mai doresc să le facă, transmite Adevărul.

Într-un interviu video acordat jurnalistei CNN Christiane Amanpour, Michael Douglas a făcut câteva comentarii pe tema imigraţiei, pornind de la originile familiei sale. Declaraţiile vin la scurt timp după ce tatăl actorului, celebrul Kirk Douglas, care va împlini luna viitoare vârsta de 100 de ani, a mărturisit că nu mai recunoaşte America din tinereţea lui, în care imigranţii erau bineveniţi, iar acum au fost demonizaţi, mai ales în campania electorală.

„Bunicii mei erau evrei ruşi din Bielorusia, au ajuns în Statele Unite în 1914. Tatăl meu s-a născut în 1916. Bunicii mei nu erau comunişti, nu vorbeau limba engleză. Însă tata a muncit din greu, a avut un profesor minunat în şcoala generală, care l-a sprijinit şi l-a ajutat să obţină o bursă de liceu, a făcut «naveta» spre liceu cu un camion de salubrizare. A muncit, a devenit campion de wrestling, apoi a devenit actor şi a avut o carieră extraordinară, despre care toată lumea a auzit. Ceea ce probabil mulţi nu ştiu este activitatea sa umanitară, a încercat să repare lumea şi să o facă un loc puţin mai bun“, a declarat Michael Douglas pentru CNN.

„Mă plimbam prin Londra ieri dimineaţă, erau şantiere de construcţii ici şi colo, am auzit vorbindu-se doar în limba română. Există mulţi imigranţi care fac munci pe care mulţi dintre cetăţenii unei ţări aleg să nu le facă. Aceasta este o chestiune la care tatăl meu ţine foarte mult, pentru că îi aduce aminte de propriile lui rădăcini. Avem tendinţa de a uita că noi, cei de aici, din Statele Unite, suntem cu toţii imigranţi“, a mai spus Douglas. 

 

×
x close