Antena 3 CNN Externe Diaspora Cazul incredibil al româncei care s-a predat la poliție, in Austria, pentru jafuri pe care nu le-a comis. Care era, de fapt, adevărul

Cazul incredibil al româncei care s-a predat la poliție, in Austria, pentru jafuri pe care nu le-a comis. Care era, de fapt, adevărul

femeie politie
Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Getty images
de N.B.    |    03 Sep 2024   •   13:49

O româncă în vârstă de 19 ani a mărturisit în fața autorităților din Austria că a comis șase jafuri, inclusiv atacuri comise asupra unor bănci, însă ulterior s-a dovedit că faptele erau unele inventate. 

Totul a început în decembrie anul trecut când tânăra, însoțită de părinții iubitului său și de un avocat, s-a prezentat la o secție de poliție din Viena unde a dat o declarație de 25 de pagini în care povestea în amănunt și mărturisea faptele, printre care și un atac asupra băncii Deniz din decembrie 2018. 

Potrivit publicației Kronen Zeitung inițial politiștii austrieci au suspectat că tânăra ar face parte dintr-o familie de infractori și au demarat o anchetă de amploare. În timpul interogatoriilor care au urmat autoritățile austriece au descoperit că faptele fuseseră inventate de româncă. Aceasta și-a justificat declarațiile false spunând că familia iubitului a forțat-o să inventeze povești.

Românca se confruntă acum cu acuzații de calomnie și mărturie falsă. Pe banca acuzaților se află și cuplul care a însoțit-o la poliție, părinții iubitului său. Se pare că tânăra a locuit o perioadă cu aceștia după ce prietenul ei a fost arestat. În fața instanței, tânăra a declarat că părinții prietenului său au forțat-o să se denunțe la poliție pentru a trăi o experiență similară cu cea a fiului lor, aflat în arest preventiv. „Scopul lor era să ajung în arest preventiv, ca să înțeleg cum se simte fiul lor. Ei m-au învinuit pentru situația lui,” a mărturisit tânăra. Referitor la detaliile false despre jafuri, ea a explicat că acestea au fost inspirate din sesiuni de ghicit în cărți de tarot, o practică necunoscută pentru ea până atunci. „Totul a început cu citirea cărților de tarot. Ei spuneau că văd asta în apă și în boabele de cafea, că văd asta în cărți, că eu am făcut toate acestea,” a declarat românca. Ea a mai spus că sub presiunea lor, a notat faptele „prevăzute” în cărțile de tarot și le-a declarat ulterior poliției. Cuplul acuzat, reprezentat de avocatul Alexander Prenner, a negat orice implicare, recunoscând doar că au greșit prin faptul că au găzduit-o pe tânără după arestarea fiului lor și au însoțit-o la poliție în decembrie. Procesul va continua în luna octombrie.

×
Subiecte în articol: Austria jafuri autodenunt
Citește mai multe din Diaspora
» Vezi toate știrile din Diaspora
Cele mai noi știri
Parteneri
x close