Antena 3 CNN Externe Dezastru natural cumplit. Nouă oameni au murit din cauza vremii

Dezastru natural cumplit. Nouă oameni au murit din cauza vremii

sssss.jpg
de S.T.    |    06 Oct 2015   •   10:43

Inundațiile devastatoare înregistrate începând de joi în statul Carolina de Sud au luat viața a nouă persoane și au privat zeci de mii de americani de energie electrică și apă potabilă, informează agenția France Presse.

"Nouă oameni au murit din cauza vremii", a declarat guvernatorul din Carolina de Sud, Nikki Haley, la o conferință de presă ținută la periferia Columbiei, capitala statului, grav afectată de intemperii.

O masă de aer tropical încărcat de umiditate se află la originea ploii care cade în zona de sud-est a SUA.

Mai multe diguri din orașul Columbia au cedat începând de vineri sub presiunea precipitațiilor record, a recunoscut primarul Steve Benjamin.

"A fost traumatizant, nu am mai văzut așa ceva", a spus Phyllis Jones, o locuitoare în vârstă de cincizeci de ani, rezidentă în Columbia, citată de AFP.

Primarul din Columbia i-a sfătuit pe locuitori să fiarbă apa de la robinet înainte de a bea, deoarece aceasta nu este sigură după ruptura produsă în sistemul de canalizare din oraș.

Primăria din Columbia a anunțat că serviciile sale rămân închise marți cu excepția serviciilor de urgență, mai informează AFP.

×
Subiecte în articol: inundatii vreme Carolina de Sud Columbia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close