Antena 3 CNN Externe Descoperirea șocantă făcută de Statele Unite: "China se pregătește de război. Aveam suspiciuni, dar acum știm sigur"

Descoperirea șocantă făcută de Statele Unite: "China se pregătește de război. Aveam suspiciuni, dar acum știm sigur"

o_1b3v1sf3g25vtfv1no63nf1l748.jpg
14 Dec 2016   •   18:15

China pare că a cosntruit și instalat mai multe sisteme armate, inclusiv baterii anti-aeriene și sisteme anti-rachete, pe toate insulele artificiale din Marea Chinei de Sud, conform unui think-tank american, citat de Reuters.

Descoperirile, confirmate cu imagini din satelit, vin pe fondul declarațiilor publice a regimului de la Beijing, care susține că nu intenționează să militarizeze insulele, un punct cheie, motiv de dispută internațională.

Conform surselor citate de Reuters, pe insulele respective au fost descoperite construcții hexagonale militare și piste de aterizare și decolare.

“Este prima oară când suntem siguri că aceste sisteme există și le-am vpzut. Nu știam că sunt sisteme atât de mari și atât de avansate, dar acum știm”, a explicat un oficial citat de Reuters.

“Asta se numește militarizare. China pot susține că structurile sunt în scop defensiv, dar dacă te apuci să construiești structuri de acest tip, clar te pregătești pentru un conflict în viitor”, a explicat oficialul.

“China susține că nu este militarizare, dar, dacă ar vrea, ar putea mobiliza avioane de vânătoare și rachete sol-aer mâine. Acum au toată infrastructura de care au nevoie pentru astfel de acțiuni”, conchide sursa menționată.

×
Subiecte în articol: descoperire China conflict Sistem radar satelit
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close