Antena 3 CNN Externe Descoperirea de 10.000 de ani, aflată la 600 km de Bucureşti care a împărţit lumea în două. Arheologii, uluiţi de construcţie

Descoperirea de 10.000 de ani, aflată la 600 km de Bucureşti care a împărţit lumea în două. Arheologii, uluiţi de construcţie

O.P.
<1 minut de citit Publicat la 09:35 07 Mar 2012 Modificat la 09:35 07 Mar 2012
Descoperirea de 10.000 de ani, aflată la 600 km de Bucureşti care a împărţit lumea în două. Arheologii, uluiţi de construcţie
Construcţiile egiptenilor care tronează impunător în deşert îşi spun cu mândre istoria de milenii întregi. Milioane de turişti le vizitează anual, fiind impresionaţi de grandoare şi geniul care a reuşit să le construiască, pentru a fi o mărturie epocilor viitoare.

Însă la 621 de kilometri de Bucureşti, în Bosnia, arheologii au dat peste trei construcţii impresionante, care rivalizează cu mult mai cunoscutele priamide egiptene.



Piramidele din Bosnia, aflate pe dealul de lângă Visoko, au fost descoperite în 2006. Toate cele trei construcţii sunt acoperite cu un strat gros de sol şi verdeaţă, iar până acum şase ani au fost considerate simple coline.

Piramida Soarelui, aşa cum a fost numită cea mai înaltă dintre ele de către un arheolog foarte contestat de colegii lui de breaslă, Osmanagic, măsoară 70 de metri.

Acest specialist care a studiat construcţiile din Bosnia susţine că aceastea au fost realizate de iliri, în secolul al XII-lea înainte de Hristos, adică mult mai devreme decât faimoasele piramide egiptene.

 

×
x close