Liu Fei, care a domnit în fostul regat Jiangdu, parte a străvechiului imperiu chinez, a murit în anul 128 î.e.n., după 26 de ani de domnie.
Deşi mausoleul său a fost jefuit, arheologii au descoperit totuşi în interiorul acestuia peste 10.000 de artefacte preţioase, inclusiv obiecte confecţionate din aur, argint, bronz şi jad. Ei au găsit, de asemenea, mai multe care de luptă în mărime naturală şi câteva duzini de care de luptă de dimensiuni mai mici, informează huffingtonpost.com.
Mausoleul conţine trei morminte principale, 11 morminte secundare, două fose cu două care de luptă uriaşe, două fose cu arme şi rămăşiţele unui zid care înconjura iniţial întregul complex, au precizat arheologii de la Muzeul Nanjing, într-un articol publicat recent în Chinese Archaeology. Zidul original avea o lungime de 490 de metri.
Arheologii chinezi spun că operaţiunea lor a reprezentat "o excavare de salvare", întrucât situl era ameninţat să devină o carieră de piatră.
O movilă de pământ de mari dimensiuni - ce avea înălţimea de 150 de metri - acoperea în trecut mausoleul regal. Monumentul are două axe principale care duc spre o cameră mortuară cu dimensiuni de 35 metri x 26 metri.
Atunci când arheologii au pătruns în camera mortuară au descoperit că Liu Fei a fost înmormântat alături de numeroase podoabe care aveau scopul de a-l însoţi pe rege în viaţa de apoi.