Antena 3 CNN Externe Depozit de rachete din Rusia, evacuat de urgenţă din cauza incendiilor de pădure (VIDEO)

Depozit de rachete din Rusia, evacuat de urgenţă din cauza incendiilor de pădure (VIDEO)

Depozit de rachete din Rusia, evacuat de urgenţă din cauza incendiilor de pădure (VIDEO)
06 Aug 2010   •   14:19

Un depozit de rachete din Rusia a fost evacuat de urgenţă pentru că era ameninţat de incendiile de pădure. Autorităţile se tem că flăcările vor atinge regiunile iradiate după explozia de la Cernobîl. Pe de altă parte, guvernul de la Moscova a suspendat exporturile de cereale, din cauza secetei care a compromis mare parte din recoltă. Preţul grâului a crescut deja pe pieţele internaţionale.

Ministerul rus al Apărării a precizat că rachetele şi obuzele depozitate la 70 de kilometri de Moscova au fost duse "într-un loc sigur". Iniţial se anunţase că au fost evacuate mai multe depozite de muniţii, dar ştirea nu a fost confirmată. Incendiile s-au extins mai ales în sud-vestul Rusiei.

Ministrul Situaţiilor de Urgenţă a mărturisit că se teme ca flăcările să nu cuprindă regiuni unde solul şi vegetaţia au fost iradiate după catastrofa de la Cernobîl. În acest caz, fumul ar putea antrena substanţe radioactive pe care le-ar răspândi pe mari suprafeţe.

Oficialii ruşi vor să folosească cea mai înaltă tehnologie pentru a stinge incendiile care afectează ţara. Ministerul Situaţiilor de Urgenţă a livrat roboţi mobili care vor fi folosiţi la stingerea focului în zona unui centru de cercetări nucleare. Deocamdată, pompierii se descurcă şi cu ajutorul voluntarilor.

"M-am oferit voluntar, am avut timp liber aşa că am decis să îi ajut pe pompieri", a declarat un bărbat.

Salvatori ruşi trec cu maşina prin flăcări

 

Seceta şi canicula au favorizat izbucnirea incendiilor şi în ţările vecine cu Rusia. În Ucraina au fost înregistrate 425 de focare doar în ultimele 24 de ore. Preşedintele Viktor Ianukovici, şi-a întrerupt concediul de odihnă şi a convocat pentru o reuniune de urgenţă a Consiliului pentru securitate şi apărare naţională.

Iar în Georgia, pompierii, militarii şi localnicii s-au mobilizat împotriva incendiului care a cuprins o pădure de la graniţa cu Turcia. Operaţiunile sunt foarte dificile din cauza terenului accidentat.

Antena 3

 

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close