Antena 3 CNN Externe Democraţii Hillary Clinton şi Barack Obama în cursa pentru Casa Albă

Democraţii Hillary Clinton şi Barack Obama în cursa pentru Casa Albă

Democraţii Hillary Clinton şi Barack Obama în cursa pentru Casa Albă
04 Dec 2007   •   15:52

Favoriţii democraţilor în cursa pentru Casa Albă, Hillary Clinton şi Barack Obama şi-au continuat campania electorală în statul Iowa. Aici au loc pe 3 ianuarie şi primele alegeri preliminare din tabăra democraţilor. Scrutinul este extrem de important şi ar putea influenţa rezultatele naţionale. Bătălia democraţilor în statul Iowa este foarte strânsă. Aici Clinton şi Obama sunt despărţiţi de câteva procente în sondaje.

Fosta Prima Doamnă a Statelor Unite, Hillary Clinton, femeia cotată cu cele mai mari şanse în cursa pentru Casa Albă a fost primită cu aplauze la Iowa.

Senatoarea Clinton a spus despre principalul său adversar, Barack Obama că are prea puţină experienţă şi probabil prea multă ambiţie.

Senatorul democrat Barack Obama le-a vorbit din nou alegătorilor despre miza războiul din Irak. "Când voi fi candidatul Partidului Democrat, adversarii mei nu vor putea să spună că am votat pentru războiul din Irak. Pentru că nu am făcut-o", a spus Obama.

?Când am discutat despre Iran, am optat pentru o diplomaţie agresivă. Unul dintre adversarii mei a luat o decizie diferită şi nu s-a prezentat la vot?, a declarat, la rândul ei, Hillary Clinton.

Potrivit sondajelor, senatoarea Hillary Clinton conduce detaşat în preferinţele americanilor. În New Hampshire şi în South Carolina, Clinton este cotată cu aproximativ 40% din voturi, în timp ce Obama cu 15 procente mai puţin.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close